Al het nieuws

Update over sociaal plan Hunter Douglas

Het is niet gelukt een sociaal plan met jullie directie af te sluiten. Het is niet zo dat we het niet eens konden worden tijdens de onderhandelingen, sterker nog jullie directie heeft de afspraak die wij hadden op dinsdag 21 juli voortijdig afgezegd.

Er is dus niet onderhandeld met vakbonden maar met de ondernemingsraad. De onderhandelingen met de ondernemingsraad vonden al voor 21 juli plaats.

Wij vinden dit op zijn zachts gezegd niet netjes, zowel jullie als wij zijn op deze wijze bedrogen.

Het kan zijn dat individuele regelingen, die overigens ook al afgesloten werden nog voordat er een regeling met de ondernemingsraad was, slechter uitpakken dan de collectieve regeling. Het siert de ondernemingsraad niet dat zij het personeel op deze wijze hebben vertegenwoordigd.

Mocht je een individuele overeenkomst (VSO) op aandringen van je werkgever hebben afgesloten, laat die dan controleren bij CNV Info, bereikbaar via 030 7511007.
We kunnen dan nagaan of het zinvol is een juridische procedure te starten.

Vanzelfsprekend starten we zo’n mogelijke procedure altijd in overleg. Mocht je tevreden zijn met je regeling en daarom geen procedure willen starten dan kan dat, maar we willen wel graag inzicht in de VSO die je hebt getekend. Meld je dus wel!

De ledenraadpleging in Noord zal overigens ook gewoon plaatsvinden!

In de bijlage treft je de brief die mede namens ons naar de directie van Hunter Douglas gestuurd is.

Peter Vlaming
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 53 29 52 56
E:  p.vlaming@cnvvakmensen.nl

Downloads