Al het nieuws

Update nieuwe pensioenregeling per 2020 bij Essity

CNV en FNV, ons pensioenkader, en onze pensioenadviseur Joost Borm spreken momenteel met Essity over de nieuwe pensioenregeling per 2020, onlangs nog op 25 april. In juni spreken we elkaar weer.

Na het overleg op 25 april spraken partijen de onderstaande tekst af om jullie te informeren. Heb je vragen, neem dan contact met ons op, of loop even langs bij het vakbondskader op jouw fabriek.

Mede namens Gijs Hompe en Janwillem Compaijen (FNV)

Wilko van Niejenhuis, Jacqueline Kraan, bestuurders CNV Vakmensen
E:  j.kraan@cnvvakmensen.nl
M: 06 51 60 20 48

Pensioenonderzoek bij Essity

Het is alweer zo’n 5 jaar geleden dat sociale partners bij Essity de pensioenafspraken hebben gemaakt die nu nog steeds gelden. Bewust is toen gekozen om die afspraken voor een periode van 5 jaar te laten gelden.

  • Niet korter, om steeds nieuwe pensioenonrust te voorkomen.
  • Maar ook niet te lang, omdat op het gebied van  pensioen – nog steeds – veel veranderingen “in de lucht hangen”.

Nu deze periode van 5 jaar aan het einde van 2019 afloopt, zijn werkgever en vakbonden, samen met de kaderleden, weer aan het praten met het doel om weer voor een periode van 5 jaar nieuwe afspraken te maken.

Bij deze verkennende gesprekken zijn ook de pensioenadviseurs van de werkgever en de vakbonden betrokken en worden de rekensommetjes gemaakt door een derde onafhankelijke partij. Tot op dit moment waren die gesprekken in een verkennende fase. Zo zien we dat de afgelopen 5 jaar de rente gedaald is, en daarmee het pensioen een stuk duurder is geworden. Ook zijn er op het gebied van wet- en regelgeving zaken gewijzigd en zijn er andere mogelijkheden ontstaan met betrekking tot pensioenopbouw.  Hoewel er nog wat specifiek te onderzoeken “huiswerk” op tafel ligt, zijn inmiddels de opties en mogelijkheden voor een groot deel in beeld gebracht en met elkaar besproken.

De komende tijd zullen werkgever en bonden, eerst nog ieder voor zich, daarover conclusies moeten gaan trekken en concrete voorstellen moeten gaan formuleren, om met elkaar verder te gaan bespreken.

Zodra daar meer over te vertellen is zullen we u daarover informeren.

Op 21 juni wordt het overleg voortgezet.Kom op 29 mei in actie voor een goed pensioen.
Kijk op www.cnvvakmensen.nl/pensioenactie en meld je vandaag nog aan!
Als je komt, zorgen wij voor een treinkaartje.