Al het nieuws

TVM CNV-leden teken de pensioenpetitie!

De pensioenpetitie, waarom? Hieronder staat informatie over de pensioenpetitie. En wat kan CNV Vakmensen eigenlijk nog meer jou betekenen? Lees hieronder wat wij doen voor jullie.
Pensioenpetitie
Voor CNV Vakmensen is het klip en klaar: pensioen moet eerlijk en goed geregeld worden. En daarom komen wij met collega-vakbonden op 18 maart in actie. Voor een eerlijk pensioen. Laat je horen! In een korte opsomming zijn de eisen.
  • Je moet als werknemer op tijd kunnen stoppen met werken
  • De AOW-leeftijd moet worden bevroren
  • Fiscale boete voor werkgevers op eerder stoppen met werken moet worden geschrapt
  • Financiële spelregels en rekenregels moeten worden aangepast, zodat indexeren van pensioenuitkeringen mogelijk wordt
  • Negatieve gevolgen van een eventueel pensioenstelsel moeten gecompenseerd worden

Teken onze petitie en laat je alvast horen: www.cnvvakmensen.nl/pensioenpetitie
onderteken nog vandaag.

Wat doet CNV Vakmensen nog meer voor jou?
Binnen TVM behartigen wij jouw belangen. Zo hebben wij het sociaal plan afgesproken. Daarnaast overleggen wij met werkgever over zaken die jou aangaan. Heb jij signalen waarvan je denkt dat de vakbond die moet oppakken, meld het mij dan.

Met de ondernemingsraad hebben wij een goed contact en wij overleggen regelmatig met hen.
Heb je een verschil van mening met je leidinggevende, dan kunnen wij daarin ook bemiddelen. Dan hoef je niet meteen een jurist in te schakelen.
Binnen TVM hebben wij enkele CNV-contactpersonen met wie ik af en toe overleg. Wil je ook als contactpersoon meedenken, mail of bel mij.

Jouw vragen
Zit je persoonlijk ergens mee op je werk dan kun je mij altijd bellen of mailen. Je kunt daarnaast ook onze helpdesk bellen 030 751 1001 (ook voor juridische ondersteuning).

Cao Verzekeraars
CNV Vakmensen is ook partij bij de cao voor de verzekeraars. Wij onderhandelen namens jullie over jullie arbeidsvoorwaarden. De cao loopt einde van dit jaar af. Heb jij daar een mening over of vraag, laat het ons dan weten.

Nog geen lid
Stuur deze nieuwsbrief door naar jouw collega's die nog geen lid zijn. Ook zij kunnen mij bellen voor simpele vragen over de cao of over lid worden. Verdien 50 euro als je een lid aanbrengt https://www.cnv-ledenwerven.nl/125jaar 

Roderik Mol
Bestuurder CNV vakmensen
M: 06 20 47 18 90
E: r.mol@cnvvakmensen.nl