Al het nieuws

Terugkoppeling overleg gesprek tussen CNV en TCR

Eerder vandaag ontving je een mail van CNV Vakmensen inzake surseance van betaling van de TCR-groep. Vanmiddag kon Bestuurder Tjeerd Orie al op gesprek bij het management van TCR en haar bewindvoerders. We praten je graag bij.

Maandagmiddag is ondergetekende bijgepraat over de recente ontwikkelingen binnen de bedrijven vallende onder de TCR-Groep. Dat de taxi sector een lastige sector is om te ondernemen en om in werkzaam te zijn is welbekend bij CNV Vakmensen. Het alsmaar op zoek gaan naar de laagste prijzen van aanbestedende partijen legt druk op de marges in de sector. Zeker in een tijd waar investeringen in materieel en personeel noodzakelijk is kun je geen tegenvallers permitteren.

Bewindvoerders aan zet
De bewindvoerders van TCR zijn nu aan zet en houden alle opties open. Dit is ook te lezen in de laatste persuiting op omroep zeeland.

Wat betekent alle opties open?
‘Alle opties open’ betekent letterlijk alle opties open. De bewindvoerders inventariseren de verschillende mogelijkheden.

Oproep CNV Vakmensen
CNV Vakmensen heeft opgeroepen om bij de inventarisatie door de bewindvoerders ook het werknemersbelang in ogenschouw te houden. CNV Vakmensen kan de bewindvoerders daarbij helpen. Bijvoorbeeld wanneer er sprake zou zijn van een (gedeeltelijke) overname zal CNV Vakmensen er alles aan doen in contract te treden met de aspirant overnemende partij. Op die manier kunnen wij ons hard maken voor jouw belang.

Ook heeft CNV Vakmensen het management van TCR en de bewindvoerders op de hoogte gebracht van de dienstverlening van het sociaal fonds in de Taxi-sector. Zo kunnen zij zowel werknemer en werknemer van informatie en advies voorzien bij overgang van een vervoerscontract.

Onzekere tijden
Voorlopig zullen het voor jou als werknemer onzekere tijden blijven. Wij hopen dat de bewindvoerders snel met duidelijkheid komen of nog beter een oplossing die werknemers perspectief en zekerheid bieden. CNV Vakmensen blijft nauw betrokken en staat jullie graag bij.

Meer informatie
Klik hier voor meer informatie over de juridische situatie in geval van surseance en faillissement (of ga naar de website met dit adres: https://www.cnvvakmensen.nl/themas/faillissement. Wij komen zo spoedig mogelijk terug met meer informatie. Wij wensen jullie sterkte toe in deze onzekere tijd. Mocht je toch vragen hebben, neem dan contact op met CNV Info, telefoon 030-751 1007 of per e-mail cnvinfo@cnv.nl.

Met vriendelijke groet,

CNV Vakmensen
Team Zeeland & West Brabant

Tjeerd Orie
Bestuurder

P.S. Stuur deze mail vooral door naar jouw collega's. Dan zij zijn ook op de hoogte!