Al het nieuws

Tekst principeakkoord cao Sweco

Hierbij stuur ik je de teksten, die we deze week zullen uitleggen in het rondje land. Ik had in de vorige nieuwsbrief per ongeluk maart genoemd. Ik ben zelf aanwezig in Alkmaar en De Bilt op donderdag.

Keuzes CNV Vakmensen

Graag licht ik toe welke keuzes CNV Vakmensen tijdens het cao traject heeft gemaakt. Die keuzes kwamen tot stand uit de input uit het land en uit de visie van CNV Vakmensen op arbeidsvoorwaarden. Daarbij werken we graag samen. CNV Vakmensen heeft steeds aangestuurd op onderling overleg.  

Visie CNV Vakmensen

De visie van CNV Vakmensen is volgens https://www.cnvvakmensen.nl/wie-we-zijn/visie:

  • Jouw ontwikkeling (en daar is Sweco volop mee bezig, ook in dit cao-resultaat);
  • sterk en zichtbaar, beweging van af de basis: CNV Vakmensen wilde de benchmark met jullie delen, en overtuigde de anderen om het rondje land in december over de benchmark te doen;
  • voor iedereen: via de individuele verhoging wil de directie 1 % inhalen ten opzichte van de benchmark. In eerste instantie zou niet iedereen met een “conform de norm beoordeling” 1 % krijgen. Vanaf 100% RSP zou je 0,75% krijgen. In het laatste bod van de directie werd dat 1% bij RSP tussen 100 en 110 en 0,75% bij een RSP boven 110. Dat vond CNV Vakmensen niet genoeg. Mensen aan het einde van de schaal moeten volgens CNV Vakmensen net zo hard mee in de inhaalslag. De directie is daarop overstag gegaan. Nu ook boven de 110 RSP iedereen 1 % krijgt, is dit een cao voor iedereen. De directie mag het individueel noemen. CNV Vakmensen noemt het collectief, want vrijwel iedereen krijgt de loonsverhoging. Een kleine stap, maar wel voorwaarts.

Roel van Riezen
bestuurder
E.: r.vanriezen@cnvvakmensen.nl
M.: 06 51 60 20 34

Downloads