Supermarkt werkgevers krijgen Ultimatum

CNV Vakmensen heeft jouw werkgever een ultimatum gesteld. Vóór maandag 8 maart 17.00 uur moeten zij positief hebben gereageerd op de cao-eisen. Reageren zij niet, dan zijn acties de volgende stap. We onderhandelen al sinds half september over een nieuwe cao. De aanbieding van de supermarktwerkgevers is allesbehalve een bonusaanbieding.

Dan bedoel ik niet alleen op de door de werkgevers spontaan uitgevoerde loonsverhoging van 2,5%. Daarmee proberen ze jou af te kopen en mild te stemmen. Maar het komt niet in de buurt van wat wij verlangen en wat wij eerlijk vinden voor jouw nieuwe cao.

Omdat er aan de onderhandelingstafel verder geen ruimte meer ontstond is CNV Vakmensen teruggekeerd naar de oorspronkelijke cao-voorstellen:

  • een cao voor één jaar
  • loonsverhoging van 5%
  • Geen verlaging van de toeslagen – werkgevers willen de zondagstoeslag halveren – tenzij deze als 1% loonsverhoging aan alle werknemers wordt vertaald
  • Aan de onderkant van het loongebouw moet de loontabel voor 15-jarigen vervallen en die werknemers voortaan als 16-jarige worden uitbetaald

Super-bonus
Maar niet voor jou! Het cao-bod van de werkgevers staat niet in verhouding met de bonus die de bovenbaas van Ahold-Delhaize krijgt. Vandaag werd bekend dat Muller 150% van zijn jaarsalaris als bonus krijgt wegens mega-omzetten in de keten. Hoe zit het met jouw beloning voor je inzet van afgelopen jaar? Die 2,5 % is dus erg leuk, mooi meegenomen maar het is een doekje voor het bloeden. Je hebt recht op meer.

Laat je niet misleiden en kom op voor waar jij  en jouw collega's recht op hebben. Werkgevers rekenen erop dat de actiebereidheid niet groot is onder de werknemers. Laten jij dat gebeuren?

Laat van je horen op Je Achterban. De community voor alle supermarktmedewerkers