Al het nieuws

Stemming over noodpakket KLM

Vakbond CNV Vakmensen roept zijn leden op om voor aanstaande maandag 9 uur een stem uit te brengen over het noodpakket aan steunmaatregelen bij KLM. De onderhandelingsdelegatie adviseert de leden om voor te stemmen, omdat wij ervan overtuigd zijn dat het nodig is voor het voortbestaan van KLM.

Inhoud

Het akkoord is als volgt:

a) KLM betaalt met behulp van het noodfonds de reguliere salarissen volledig door en de medewerkers komen niet in de werktijdverkorting/WW, maar kunnen volledig in dienst blijven.

b) De winstdeling wordt uitgesteld tot oktober voor alle KLM'ers, evenals de variabele beloning en de winstdeling voor de directie en de Executives.

c) Voor MSG'ers wordt tot een uitstel overgegaan van de uitkering van de variabele beloning van april naar juni (voor 50%) en oktober (50%). We hebben daarbij wel het aanvankelijk voorstel van KLM (volledige uitstel tot oktober), weten te verlichten. Dit omdat we vinden dat dit variabele aspect in feite hetzelfde is als de dertiende maand die vliegend personeel en de rest van het grondpersoneel al in december ontvangen heeft. Volledig hiermee wachten tot oktober vonden wij niet evenwichtig ten opzichte van de andere collega's.

d) De invoering van het nieuwe salarissysteem OSG (ORBA) voor de huidige medewerkers in het A&T systeem (niet MSG'ers), wordt uitgesteld van april naar oktober.

e) Nu er zoveel werk uitvalt ontkomen we er niet aan om afspraken te maken over hoe we omgaan met roosters en verlof de komende periode. We zullen daar op korte termijn vervolgafspraken over moeten maken. We hopen jullie daar spoedig (in de loop van volgende week) meer over te kunnen vertellen.

Ingrijpend, maar noodzakelijk

Wij begrijpen dat dit ingrijpende maatregelen zijn en zijn ons er ten volle van bewust dat er mensen zijn die als deze maatregelen door gaan hard geraakt worden, die het geld amper kunnen missen en die wellicht ook mooie plannen moeten gaan uitstellen. Dat is een hard gelach.

Desondanks zijn we tegelijkertijd ook opgelucht dat er geen structurele verslechteringen zijn afgesproken als het gaat om jullie inkomens en dat er kansen zijn op behoud van werkgelegenheid de komende maanden.

Dit met de maatregelen van de overheid (die in feite 45-90% van de loonkosten gaat overnemen de komende maanden), maar ook door de maatregelen die jullie nu wellicht gaan nemen. De voorstellen om beloningen uit te stellen zijn echt van cruciaal belang. Dit om enerzijds de liquiditeit (de mate waarin je kan voldoen aan je korte termijn betalingsverplichtingen aan personeel, leveranciers en passagiers) en anderzijds de werkgelegenheid in stand te houden voor de komende tijd.

Samen moeten we hier doorheen komen !

Breng je stem uit via deze link!: https://bit.ly/3a10y1y

De stembus blijft open tot maandag 9 uur in de ochtend (wellicht ten overvloede, alleen stemmen van CNV-leden bij KLM zullen geldig zijn).

Wil je het hele akkoord doorlezen? In de link vind je het principeakkoord: https://bit.ly/3a1gLDK Je vindt hem ook als bijlage bij dit bericht.

En wil je meer weten over de werking van het Noodfonds ? Hier vind je een link naar de uitleg daarover van de Rijksoverheid: https://bit.ly/38VOX2o

Vragen/opmerkingen
Heb je vragen of opmerkingen ? Neem gerust contact op met je bestuurder Michiel Wallaard via 06-20471892 of m.wallaard@cnvvakmensen.nl

Je kan ze vanzelfsprekend ook kwijt via http://www.jeachterban.nl/klm

Sterkte de komende tijd!

 

Downloads