Al het nieuws

Stem voor gewijzigd sociaal plan Plus Retail

Plus Retail had al in 2017 met CNV Vakmensen en de andere bonden een sociaal plan afgesproken. Dat ging over de verhuizing naar Tiel in januari 2020.

Dat is niet gebeurd. Het plan is nu om naar Oss te gaan. Daarom is het sociaal plan aangepast.

De wet is ook veranderd. De transitievergoeding in de wet is lager geworden. Toch staat in het nieuwe sociaal plan nog steeds de oude transitievergoeding.

Plus geeft in het nieuwe sociaal plan een scholingsbudget van 4000 euro, dat is meer dan de 2500 euro in het oude sociaal plan. Ook de vergoeding voor juridische bijstand en/of financieel advies en/of fiscale bijstand gaat omhoog van 500 euro naar 750 euro.

Plus geeft ook een werkgarantie: als je mee wilt, kun je mee. Heb je een reistijd van minder dan een uur naar Oss, dan word je in Oss geplaatst. Woon je verder dan een uur van Oss, dan is de keuze aan jou of je op de ontslaglijst komt of naar Oss gaat. Je moet 14 maanden voor de overgang naar Oss kiezen. Die datum weten wij nog niet.

Bij het vorige sociaal plan heeft de meerderheid van de CNV-leden voor gestemd. Dit sociaal plan is op punten beter. Maar omdat het een nieuw sociaal plan is, vragen we je om opnieuw te stemmen.

Je kunt HIER digitaal je stem uitbrengen. Doe dat uiterlijk op 8 juni.
Mocht je deze nieuwsbrief per post ontvangen, maak dan gebruik van de bijlage.

Je ontvangt bij deze brief:

  • Het nieuwe sociaal plan;
  • een overzicht van de belangrijkste verschillen;
  • een overeenkomst over vaste contracten, die afgesloten worden binnen 14 maanden voor de verhuizing naar Oss;
  • een addendum.
Roel van Riezen
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 60 20 34
E: r.vanriezen@cnvvakmensen.nl

Downloads