Al het nieuws

Start cao-onderhandelingen Vivat

Aan het eind van het jaar loopt de cao af. Tijd voor nieuwe onderhandelingen. We hebben met Vivat al gesproken hoe we dat gaan doen. We starten in ieder geval met medewerkersbijeenkomsten.

Cao Vivat loopt af: tijd voor nieuwe onderhandelingen
Enkele leden hebben gevraagd of de Cao Vivat wel blijft bestaan nu Althora eigenaar is. De cao blijft bestaan. Eind van het jaar loopt de cao af, dus tijd voor nieuwe onderhandelingen. Om goed te starten hebben er een aantal overleggen met Vivat, CNV Vakmensen, de andere vakorganisaties en enkele leden van de COR plaatsgevonden. Daarbij hebben we het gehad over de nieuwe strategie van Vivat, de overgang van collega’s naar NN en de gevolgen van corona voor het werk. Daarbij kwamen we er achter dat er wel een aantal dilemma’s en onderwerpen hebben om te bespreken.  

Jij kunt meepraten tijdens medewerkersbijeenkomsten
Tijdens de zomer zal er tijdens een aantal medewerkersbijeenkomsten (via MS Teams), georganiseerd door Vivat en de vakorganisaties, met maximaal 15 medewerkers per bijeenkomst, gediscussieerd worden over dilemma’s en onderwerpen.
De bijeenkomsten zijn op 14 juli, 21 juli, 22 juli, 28 juli, 29 juli, 5 augustus, 18 augustus en 20 augustus. Via ID kan jij je aanmelden voor één van deze bijeenkomsten.

Vanaf 2 oktober gaan we onderhandelen
De bijeenkomsten zullen input zijn voor het vervolg. Op basis daarvan zal CNV Vakmensen via een korte enquête aan de leden vragen waar wij de onderhandelingen mee in moeten gaan. Vanaf half september zal je die enquête ontvangen. Op basis van zowel de bijeenkomsten en de uitslag van de enquête zal er een voorstellenbrief namens CNV Vakmensen aan Vivat gestuurd worden. Zowel de andere vakorganisaties als Vivat zelf sturen ook een voorstellenbrief. Op 2 oktober starten we de onderhandelingen. Vanzelfsprekend zullen we je daarvan op de hoogte houden.

Pensioenregeling nog een jaar voortgezet
De huidige pensioenregeling loopt ook aan het eind van het jaar af. Het lukt niet meer om op tijd afspraken te kunnen maken over een nieuwe regeling. Dat heeft ook te maken met het landelijk pensioenakkoord. Daarom hebben we de afspraak gemaakt dat de pensioenregeling nog 1 jaar wordt voortgezet, maar dat we al wel over een nieuwe regeling gaan praten.

Sociaal Plan blijft gelden voor gevolgen van de verkoop en de uitkomsten van de strategic review
Er wordt nu niet onderhandeld over een nieuw sociaal plan. Reden hiervoor is dat Vivat met de COR is overeengekomen dat het huidige sociaal plan ook van toepassing is op de personele gevolgen van de verkoop van Vivat en de uitkomsten van de strategic review.

Nog vragen en/ of opmerkingen?
Heb je nog vragen en/of opmerkingen dan kan je bij mij terecht.

Ike Wiersinga,
bestuurder CNV Vakmensen
E i.wiersinga@cnvvakmensen.nl
M 06 2350 0986