Start cao-onderhandelingen verzekeraars

Eind 2019 loopt de cao verzekeraars af. Na de zomer gaan we daarom aan de slag met de onderhandelingen over een nieuwe cao. Natuurlijk is daarbij van belang wat jullie in de cao willen wijzigen óf juist behouden.

Hieronder tref je een aantal onderwerpen aan die CNV Vakmensen van belang vindt voor de medewerkers. Laat vooral weten wat jullie ervan vinden!

Thema’s cao 2020
Opfrissen cao:
We gaan in het najaar al aan de slag om de cao-teksten in een nieuw jasje te steken. Maar sommige onderwerpen hebben inhoudelijk een update nodig, zoals bijvoorbeeld het functie en loongebouw.
Verlofregelingen:
CNV Vakmensen wil voorstellen om generatieverlof te introduceren. Hiermee geef je elke medewerker één keer in de 5 jaar de mogelijkheid om (deels) betaald voor een langere periode vrij te nemen.
Loonsverhoging:
De gemiddelde cao-loonstijging ligt landelijk nu eindelijk rond de 3%. Het heeft heel erg lang geduurd om dit niveau te behalen. Onze loonvraag voor 2020 zal dus zeker rond de 4% per jaar liggen, om hiermee in lijn te blijven.
Duurzame inzetbaarheid: 
Uiteraard is opleiding en ontwikkeling nog steeds een erg belangrijk thema. Via onze werkgroep DI proberen we hier, samen met de werkgevers, invulling aan te geven. Wat ons betreft mag en moet deze inzet nog beter. Daarnaast zijn de persoonlijke opleidingsbudgetten in de cao nog steeds van belang en willen we die graag handhaven en verhogen.

Wat vinden jullie?
Hoe kijken jullie tegen de cao aan? Missen jullie thema’s; of zijn er onderwerpen die meer aandacht moeten krijgen? Ik hoor graag jullie reactie via e-mail. Op 16 september wisselen we als vakbonden en werkgevers de voorstellenbrieven uit. Kort daarna gaan we om de tafel.

Onderhandeldata

  • 24 september van 11.00 tot 17.00 uur 
  • 6 november van 12.00 tot 17.00 uur
  • 25 november van 9.30 tot 17.00 uur
  • 17 december van 12.00 tot 17.00 uur

Wil jij ook een keer meedoen aan de cao-onderhandelingen?
Dat kan! Als CNV Vakmensen hebben wij graag medewerkers aan tafel bij de onderhandelingen om ons te vertellen hoe dingen in de praktijk werken. Wie weten dat beter dan jullie zelf! Graag maken we dus gebruik van jullie expertise. Lijkt het je leuk, en kun je op bovengenoemde data, laat het me dan zeker weten!

Contact/vragen/opmerkingen
Neem zeker contact op als je meer wilt weten. Je kunt me bereiken via e-mail of mobiel.

Sandra Hendriks-Sneijder
Bestuurder
M: 06-10539520
E: s.hendriks@cnvvakmensen.nl