Al het nieuws

Stand van zaken Fuji Tilburg

Wij hebben vernomen dat er een reorganisatie bij Fuji Tilburg gaat plaatsvinden. Vrijdagmorgen is ons meegedeeld dat er een sociaal plan met de ondernemingsraad wordt afgesproken. De onderhandelingen zouden in de eindfase verkeren.

Vervolgens heb ik contact opgenomen met de ambtelijk secretaris van de ondernemingsraad. Zij heeft mij toegezegd dat ik schriftelijk op de hoogte word gehouden van de laatste ontwikkelingen om te komen tot een definitief akkoord.

Wij hadden liever gezien dat vakbonden rechtstreeks bij deze onderhandelingen betrokken zouden zijn. Een sociaal plan dat met de ondernemingsraad wordt afgesproken is niet bindend voor alle werknemers. Dit komt de rust bij een ingrijpende gebeurtenis als een reorganisatie niet altijd ten goede.

Je werkgever kan jou vragen een vaststellingsovereenkomst (VSO) te tekenen. In dat geval ga je akkoord met je ontslag. Ik adviseer jullie geen VSO te tekenen voordat onze juristen deze gezien hebben. In de VSO zal waarschijnlijk verwezen worden naar het sociaal plan dat met de ondernemingsraad is afgesloten.

Je bent niet gebonden aan dit sociaal plan zolang je de VSO niet getekend hebt.

Op dit moment kan ik geen oordeel geven over het sociaal plan. Het kan best een aanvaardbaar plan worden, maar om een advies te kunnen geven of je wel of niet akkoord kunt gaan, moeten we het eerst inhoudelijk kunnen beoordelen.

Ik verzoek jullie je direct te melden bij CNV Info 030 - 75 11 007 zodra jou ontslag aangezegd is. Indien je naar aanleiding van deze brief vragen hebt, kun je mij mailen via onderstaand mailadres.

Als een informatiebijeenkomst gewenst is, laat dat dan via de mail weten. Bij voldoende belangstelling regelen we dan een locatie in Tilburg.

Peter Vlaming
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 53 29 52 56
E: p.vlaming@cnvvakmensen.nl