Stand van zaken cao MITT

Wij vinden het de hoogste tijd om jullie via deze cao-nieuwsbrief te informeren over de moeilijkheden die we momenteel tegenkomen in het cao-traject.

De onderhandelingen zitten muurvast vanwege de vraag van werkgever die in onze ogen jullie veel te kort doen. Het loonbod wat men wil doen is 1,5% structureel per 1 januari 2019 en daar bovenop nog eens 1% structureel als jullie/vakbonden instemmen met een tweetal andere wijzigingen.

Allereerst vraagt men aan jullie om in te stemmen met een nieuwe ploegenmatrix die een kleine verslechtering met zich meebrengt wat tegen de eerder gemaakte afspraak in is.

Ten tweede heeft men een PKB (Persoonlijk Keuze Budget) uit 2014 weer op tafel gelegd die jullie destijds hebben afgewezen vanwege de zeer kleine hoeveelheid uren die jullie terug zouden krijgen bij het inleveren van alle ontziemaatregelen (onder andere jullie leeftijdsdagen).

Omdat wij er verder nu niet met de werkgevers uitkomen (wij zijn uitgepraat), willen wij een aantal werkgevers/bedrijven gaan bezoeken om jullie en je collega’s die geen vakbondslid zijn te informeren. We zullen de volgende bedrijfsbezoeken doen:

6 maart om 13.30 uur kantine Ten Cate Protect Nijverdal
20 maart om 13.30 uur bij Lankhorst Sneek
28 maart om 12.00 uur Lycra Company Kerkrade
4 april om 12.00-15.00 Genemuiden D’Overtoom (infolunch) laat even weten of je komt en met hoeveel collega’s (jacob.plat@fnv.nl of n.engmann-vaneijbergen@cnvvakmensen.nl)

Let op: dit gaat echt over de toekomst van jullie arbeidsvoorwaarden!
Staat jouw bedrijf er niet bij maar wil je toch graag dat we ook bij jullie komen, laat het ons dan even weten via onderstaand mailadres.

Voor de volledige tekst van de gezamenlijke nieuwsbrief verwijs ik jullie naar de bijlage.

Nicole Engmann
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 60 19 89
E: n.engmann-vaneijbergen@cnvvakmensen.nl

Downloads