Al het nieuws

Stakingsoproep Sodexo-medewerkers op KLM-account

Helaas is er geen voor medewerkers positief signaal afgegeven over de situatie op het Sodexo account na het overleg vandaag tussen Sodexo en het Consortium, gefaciliteerd door KLM. Dat betekent dat wij zoals al eerder aangekondigd ons genoodzaakt zien jullie op te roepen tot een werkonderbreking.
De werkonderbreking zal plaatsvinden vanaf woensdag 5 februari 2020 om 12 uur tot en met donderdag 5 februari 2020 om 12 uur en het QRT roepen we op om in deze periode alleen calamiteiten op te pakken. Dat betekent dat medewerkers in dagdienst opgeroepen worden om in principe hun werk neerleggen voor een halve dag op woensdag en een halve dag op donderdag (in totaal voor 8 uur) en natuurlijk recht hebben op een (als werkgever besluit het loon in te houden) vervangende stakingsuitkering voor 8 uur indien ze lid zijn van de vakbonden CNV of FNV.

Medewerkers kunnen zich inschrijven van 12 t/m 15:30, zodat ook late diensten kunnen deelnemen. Daarnaast zal er inschrijving mogelijk zijn op donderdag van 7 tot en met 9 uur voor medewerkers die op woensdag vrij zijn maar op donderdag een halve meestaken vanaf begin dienst.

Op donderdag vanaf 12 uur roepen wij stakers op om het werk weer te hervatten (wat kan betekenen dat je nog een halve dag gaat werken).

Inschrijving is in het Ibis Hotel op Schiphol-Oost, naast de pascontroles aldaar.


Hoe verder ?
CNV zal nooit overgaan tot zinloze stakingen, maar ziet ze als een uiterst redmiddel. Dat we hiertoe oproepen doen we dan ook met de nodige tegenzin, maar ook uit het besef dat het in onze ogen helaas broodnodig is. Het uitblijven van enig signaal vanuit KLM of het Consortium na het overleg van gisteren betekent dat er met grote waarschijnlijkheid nog steeds weinig tot niks geregeld is voor het personeel. Plus dat bij door het hanteren van sociaal verantwoord opdrachtgeverschap volstrekt vermijdbaar ontslag (omdat het personeel dan weliswaar van werkgever wisselt, maar wel zijn baan behoud) nog altijd dreigt.

Na en tijdens de actie van vandaag gaan we met jullie actiecommitee in overleg gaan over het zetten van de juiste vervolgstappen richting KLM, maar ook richting het Consortium. Mocht er morgen toch meer nieuws uitkomen over de huidige situatie, dan bespreken we die graag bij het begin van de staking ook met jullie.

De vakbonden CNV en FNV hebben diep respect voor jullie inzet in deze moeilijke tijden.

Contact
Voor vragen of opmerkingen over deze info, neem gerust contact op met je bestuurder Michiel Wallaard via m.wallaard@cnvvakmensen.nl of 06-20471892.