Al het nieuws

Sociaal plan DAS is rond

Op 16 januari en 22 januari 2019 worden uitlegbijeenkomsten georganiseerd.

Principeakkoord
Er is overeenstemming bereikt tussen DAS en de vakbonden over een sociaal plan bij DAS. Dat is fijn, want dat betekent duidelijkheid voor de medewerkers bij mogelijke reorganisaties.

Toelichting op de afspraken
We hebben het genoegen jullie uit te nodigen voor een tweetal bijeenkomsten waarin we het principeakkoord over het Sociaal Plan willen presenteren.

De bijeenkomsten zijn in:

- Den Bosch, woensdag 16 januari om 16.00 uur
- Amsterdam, dinsdag 22 januari om 17.30 uur in zaal 11.01 (vanuit vestigingen Groningen, Arnhem, Roermond en Rijswijk kan er via de monitor contact worden gelegd (jm.lammers@das.nl)

Stemmen
Na donderdag 17 januari zullen we alle leden in de gelegenheid stellen om te stemmen. Jullie worden hiervan apart op de hoogte gesteld. Dit onder de voorwaarde dat de volledige tekst dan gereed is en in te zien via de websites van de vakbonden.

Wat is er op hoofdlijnen afgesproken?
1. Het SP kent een fase van preventieve mobiliteit, indien dit mogelijk is, met een vrijwillige vertrekregeling tegen 90% van de vergoeding. In een later fase is er een plaatsmakersregeling ook tegen 90%.
2. Er geldt een mobiliteitsperiode van 6 maanden, voor 60+ is deze een maand langer, voor arbeidsgehandicapten twee maanden langer.
3. Iedereen krijgt een budget van € 5.000,- voor opleidingen en outplacement. Dit budget is niet uitwisselbaar met geld.
4. Het SP geldt ook als de procedure via het UWV gaat.
5. Concurrentie- en andere postcontractuele bedingen vervallen bij ontslag
6. De transitievergoeding zoals die geldt op 21-12-18 wordt toegepast met een correctiefactor van 1.5 tot 40 jaar, 1.6 van 40 tot 50 jaar en 1.7 boven de 50 jaar.

We hopen jullie te mogen begroeten op de bijeenkomsten.

Vragen/contact
Mocht je vragen of opmerkingen hebben, laat het mij dan weten. Ik ben bereikbaar via onderstaande gegevens.

Sandra Hendriks
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 10 53 95 20
E: s.hendriks@cnvvakmensen.nl