Sitech cao 2019, na actie nu wachten op reactie

De geslaagde Poort/ontbijtactie van 26 april heeft er in ieder geval toe geleid dat de directie van Sitech met de vakbonden in overleg wil om te kijken op welke wijze er alsnog overeenstemming bereikt kan worden over een nieuwe cao 2019.

Actie en reactie
Zoals jullie inmiddels in de krant hebben kunnen lezen heeft er op 2 mei een informeel overleg plaats gevonden tussen de directie van Sitech en de bonden.
Het was een informeel verkennend gesprek. In dit gesprek wilde de directie bij de vakbonden polsen of er nog mogelijkheden zijn om op korte termijn tot een oplossing te komen voor deze cao-discussie, zonder dat het verder gaat escaleren.
CNV Vakmensen heeft daarbij een duidelijk standpunt verwoord. Wij zoeken graag naar een oplossing zonder dat de mensen verder tot actie moeten overgaan. Sitech moet echter wel respecteren dat de medewerkers een duidelijke boodschap hebben afgegeven via het ultimatum en dat nogmaals bekrachtigd met de poortactie. Het is nu dus niet meer zo dat wij helemaal opnieuw beginnen en alle opties open zijn.
De directie gaf aan dat de boodschap duidelijk is en gaat zich nu beraden over hun reactie. Wij verwachten nu wel een positief aanbod.
Op 21 mei zal er formeel overleg plaatsvinden. Dan zal blijken of deze hoopvolle woorden ook kunnen worden omgezet in de gewenste afspraken voor een nieuwe cao 2019.

Alvast bedankt voor jullie inzet tot nu toe.
Wij houden jullie op de hoogte!

De vakbond dat zijn de leden
Het is nu dus hoogste tijd om lid te worden, daarmee geven wij samen een krachtig signaal aan de werkgever waar wij voor staan.
Wij hebben een interessante aanbieding: 1e halfjaar 50% korting op de contributie!

CNV Vakmensen van en voor mensen, al 125 jaar!
Samen denken, Samen doen, Samen sterk(er)!

Ron Smeets                                       
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 11 55 94
E: r.smeets@cnvvakmensen.nl

Kom op 29 mei in actie voor een goed pensioen.
Kijk op www.cnvvakmensen.nl/pensioenactie en meld je vandaag nog aan!
Als je komt, zorgen wij voor een treinkaartje.