Schiphol. Nieuw contract tekenen bij CTSN, I-Sec of G4S

Wat kun je doen als je een nieuwe arbeidsovereenkomst krijgt aangeboden omdat je werk verhuist naar een ander bedrijf? Op dit moment krijgen beveiligers verschillende aanbiedingen. Bij sommige aanbiedingen zitten addertjes onder het gras. Vooral over de aanbieding van CTSN krijgen wij veel vragen.
Beveiligers die vanwege de nieuwe tender bij hun oude werkgever blijven, hoeven dit bericht verder niet te lezen. Verander je vanwege de contractwisseling van werkgever, dan is het goed om op een paar zaken te letten.

CTSN

Vanuit CTSN krijgen nieuwe medewerkers een aanbieding om te tekenen voor een nieuwe arbeidsovereenkomst onder een nieuwe cao. Het bedrijf wil graag dat je deze overeenkomst tekent. Maar beveiligers en vakbondsleden verliezen in dit contract een aantal rechten. In de brief noemt CTSN wel de voordelen van de nieuwe cao, maar niet de nadelen.

Ons advies: laat CTSN weten dat je gebruik maakt van de oude cao. Dat recht heb je. We zijn op dit moment met CTSN in onderhandeling om te komen tot betere afspraken voor nieuwe medewerkers. Ons advies is om met tekenen voor de nieuwe arbeidsovereenkomst te wachten tot vakbonden en CTSN overeenstemming bereiken. Die onderhandelingen lopen. Je kunt CTSN eenvoudig per mail laten weten dat je gebruik blijft maken van de oude cao.

I-Sec

Beveiliger I-Sec geeft bij alle nieuwe medewerkers aan dat de rechten uit de oude cao intact blijven. Je krijgt geen nieuwe arbeidsovereenkomst. I-Sec houdt zich daarmee aan de afspraken die rond de contractwisseling gemaakt zijn.

G4S, Trigion en andere bedrijven

Op dit moment hebben we nog geen voorbeelden gezien van de brief die nieuwe medewerkers van G4S, Trigion en andere bedrijven hebben gekregen. Heb je zo'n brief gekregen en heb je er vragen over, laat het ons weten.

Wat als ik een brief krijg?

Heb je vragen over je nieuwe contract, stuur je vragen met een kopie van contract naar info@cnv.nl of bel de medewerkers van CNV Info. Mede namens Erik Maas (bestuurder G4S AS).


Met vriendelijke groet, Erik Honkoop

Vakbondsbestuurder Particuliere Beveiliging 
M: 06 - 5132 0918
E: e.honkoop@cnvvakmensen.nl
 
Bezoekadres: Tiberdreef 4, 3561 GG Utrecht
Postadres: Postbus 2525, 3500 GM Utrecht
 
Lid worden is zinvol. CNV Vakmensen