Al het nieuws

Samen voor een goed Sociaalplan bij MTEE

Afgelopen donderdag 8 oktober, hebben wij weer onderhandeld met jullie werkgever over het Sociaal Plan. Wij zijn de laatste keer op 30 september uit elkaar gegaan met de opdracht dat MTEE nog eens goed zou kijken of zij toch niet meer geld konden vinden om onze eisen voor het Sociaal Plan te betalen. Zij kwamen met lege handen!


Meteen bij aanvang, heeft de werkgever aangegeven, dat de eisen van de bonden voor hen onbetaalbaar zijn en dat zij geen ruimte hebben om een beter bod te doen, als het verschil tussen werkgever en de bonden zo groot blijft.
Wij hebben een tegen bod gedaan, omdat wij een goed Sociaal Plan willen voor jullie. De aanpassingen die wij hebben neergelegd zijn:

  • Transitievergoeding 2019 factor 2.25 -> omlaag naar transitievergoeding 2019 factor 2.00
  • Juridische kosten van € 750,00 -> omlaag naar € 500,00
  • Financieel advies kosten van € 750,00 -> omlaag naar € 500,00
  • Outplacement kosten van € 5000.00 -> omlaag naar € 4000,00
  • Scholingsbudget kosten van € 5000.00 -> omlaag naar € 4000,00

Jullie werkgever geeft aan dat het gat de groot blijft en dat MTEE deze kosten niet kan dragen. MTEE komt met zijn voorstel sociaal plan niet verder dan iets meer dan het wettelijk minimum aan ontslagvergoeding.
Wij komen niet verder op deze manier en daarom willen wij opnieuw met jullie in gesprek. Wat vinden wij met z’n allen een goed Sociaal Plan? Wat moet er minimaal in komen te staan? Hoe belangrijk vinden we dat en wat gaan we doen als wij het niet krijgen, maar moeten halen? Kortom we willen met jullie deze situatie bespreken en beoordelen. En aan de hand daarvan onze insteek bepalen voor het vervolg van de onderhandelingen. In de tussentijd verwachten wij ook meer informatie te krijgen over de financiële situatie bij MTEE.

Reserveer vast in de agenda zaterdag 24 oktober!
De bonden schrijven voor die dag vergaderingen uit om het met elkaar te bespreken. Wij willen afspraken maken over een goed Sociaal Plan en hoe wij dit voor elkaar gaan krijgen. Kom met zoveel mogelijk collega’s, want wij kunnen dit alleen samen.

Corona
Wij zijn afhankelijk van de maatregelen rondom het oplopen van de besmettingen door corona. Wij moeten ons houden aan deze richtlijnen. Wij zullen ons begin volgende week beraden hoe wij elkaar kunnen spreken op een veilige manier. Halverwege volgende week ontvangen jullie een uitnodiging van ons.

Jacqueline Twerda
Bestuurder CNV Vakmensen
j.twerda@cnvvakmensen.nl / 06 23 00 62 14