Reorganisatie Yokogawa YEF-HQ en YEF-NL.

Yokgawa heeft afgelopen maandag de bonden geïnformeerd over een voorgenomen reorganisatie. De reorganisatie betreft de bedrijfsonderdelen YEF-HQ en YEF-NL.

Door deze reorganisatie zullen ongeveer 60 vaste medewerkers hun baan verliezen. Daarnaast zullen tijdelijke contracten niet verlengd worden en zal er geen gebruik meer gemaakt worden van uitzendkrachten. Dat is slecht nieuws. Werknemers van Yokogawa zijn begin december geïnformeerd over deze reorganisatie.

De OR heeft van de bestuurder een adviesaanvraag ontvangen en zal op korte termijn hierop een reactie geven. De bestuurder wil met de bonden in gesprek over een sociaal plan. Hiervoor hebben wij een afspraak gemaakt op vrijdag 15 januari a.s.

Samen met het FNV willen wij voorafgaand aan dit overleg in gesprek met de werknemers van Yokogawa die deze reorganisatie treft. We willen uitleg geven over de ontstane situatie en we willen horen van de werknemers wat zij nu willen.

Daarom organiseren we een digitale bijeenkomst. Hiervoor nodigen we alle leden uit. Ook niet leden zijn welkom.

MS Teams bijeenkomst Yokogawa.

Woensdagavond 13 januari om 19:00

Als je wilt deelnemen stuur mij dan voor woensdag 12:00 een email. Ik stuur je dan in de middag een uitnodiging zodat je om 19:00 kunt inbellen.

 

Met vriendelijke groet,

Henk Jongsma, bestuurder,

h.jongsma@cnvvakmensen.nl