Profcore cao detacheren aangenomen

Een meerderheid van de CNV-leden hebben voor de nieuwe cao detacheren gestemd. Ook de leden van de overige vakbonden (FNV en ABW) hebben zich voor de nieuwe cao uitgesproken. Daarmee is de nieuwe cao een feit.


In de nieuwe cao is onder andere afgesproken dat het vakantiegeld van medewerkers van Profcore wordt verhoogd. Daarnaast zal het bedrijf eenmalige uitkeringen bij opdrachtgevers gaan uitbetalen. 

Loonsverhoging
In de nieuwe cao zijn geen afspraken gemaakt over bijvoorbeeld loonsverhogingen, want dat hangt af van de cao van de opdrachtgever waar je bij werkt. Wel zijn er afspraken gemaakt over bijvoorbeeld de onderdelen die in de toekomst worden meegenomen in de loon.

Looptijd

De cao Detacheren ProfCore loopt van 1 januari 2022 tot 1 januari 2024 en is gelinkt aan de cao voor de uitzendbranche (ABU). Indien er in de looptijd wijzigingen optreden in de ABU cao zullen die besproken worden tussen vakorganisaties en ProfCore.

De precieze afspraken kun je in de bijlage vinden.

Samen sterk!
De cao onderhandelingen liepen dit jaar opnieuw zeer stroef, zowel bij de onderhandelingen met Profcore, maar ook aan andere onderhandelingstafels. Dat laat weer zien hoe belangrijk een sterke vakbond is. Alleen samen kunnen we een vuist maken!!! Ik roep je daarom op om niet georganiseerde leden hierop aan te spreken. Wijs ze op het belang van een sterke vakbond binnen Profcore maar ook bij het bedrijf waar je werkt. Vooral in deze tijden. Want samen zijn we sterk.

Heb je vragen? Stel die via je cao pagina of mail me.

Mede namens Martin Winkens, kaderlid CNV Vakmensen Profcore.

Ed Leunissen, bestuurder CNV Vakmensen
E: e.leunissen@cnvvakmensen.nl
M: 06-29023284

Downloads

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error