Al het nieuws

Principeakkoord over verlenging SP VolkerWessels

CNV Vakmensen en VolkerWessels hebben een principeakkoord bereikt over de verlenging van het sociaal plan. CNV Vakmensen is tevreden over de werking van het huidige sociaal plan en legt het principeakkoord daarom met een positief advies aan de leden voor.

Het sociaal plan is bedoeld om de sociale gevolgen op te vangen van reorganisaties bij VolkerWessels-ondernemingen. In bijlage 1 tref je de tekst van het sociaal plan aan. In dit sociaal plan zijn afspraken gemaakt over het mobiliteitscentrum en de ontslagvergoeding (Transitievergoeding).
Boventallige werknemers kunnen ervoor kiezen om via het mobiliteitscentrum herplaatst te worden. Gedurende de looptijd van het huidige sociaal plan is 98% van de kandidaten herplaatst.

De transitievergoeding (TV) wijzigt per 1 januari 2020. Zoals in het principeakkoord staat vermeld gaan vooral de jongeren en werknemers met een kort dienstverband erop vooruit. De ouderen met een lang dienstverband krijgen te maken met een lagere opbouw en dus een lagere TV. In de onderhandelingen wilden de bonden dit compenseren.
VolkerWessels gaf in het overleg aan in principe geen voorstander te zijn van het compenseren van wet- en regelgeving maar dat de bereidheid er is om vanwege de kwetsbare positie van oudere werknemers een uitzondering te maken. De verlaging van de transitievergoeding is circa 0,7 bruto weeksalaris per dienstjaar.
Het voorstel is nu dat bij een sociaal plan van 3 jaar de compensatie 0,5 is en als er een sociaal plan wordt overeengekomen voor 1 jaar de compensatie 0,35 is. We hebben in bijlage 2 een aantal rekenvoorbeelden toegevoegd. 

Een sociaal plan met een looptijd van 3 jaar en een compensatie van 0,5 heeft de voorkeur van CNV Vakmensen. Klik hier om als lid van CNV Vakmensen meteen digitaal jouw stem uit te brengen. Krijg je de nieuwsbrief per post, dan kun je op internet met dit webadres jouw stem uitbrengen: https://q.crowdtech.com/Tw0iECgnpUKb7_XY2XKqgg Dit kan uiterlijk 13 december 2019.  

Jerry Piqué,
bestuurder CNV Vakmensen
E j.pique@cnvvakmensen.nl 
M 06 5160 2052

Downloads