Principe-akkoord over sociaal plan Compass reorganisatie Unilever

CNV Vakmensen, FNV en Unilever hebben een akkoord bereikt over een sociaal plan dat de gevolgen van de Compass reorganisatie moet ontvangen. Voor de duidelijkheid: deze reorganisatie heeft alleen betrekking op de medewerkers werkzaam op Weena, Hofplein en Hive (en dus niet op de fabriek in Hellendoorn).

Compass reorganisatie

Afgelopen maanden zijn de vakbonden door Unilever, de COR en de kaderleden op de hoogte gebracht en gehouden over de Compass reorganisatie. Een reorganisatie die medewerkers op het Hofplein, Weena en in Wageningen raken. Vooralsnog ziet het ernaar uit dat er geen gedwongen ontslagen zullen vallen en dat er voor een ieder plek is binnen Unilever. Dit is op zichzelf een mooi bericht, maar dat neemt niet weg dat een reorganisatie altijd onzekerheid met zich meebrengt. Het is daarom belangrijk dat er een Sociaal Plan is waarin afspraken vastliggen over o.a. boventalligheid, herplaatsen, opleiding en vergoedingen.

Sociaal Plan Compass

Tijdens de zomer hebben Unilever, FNV en CNV Vakmensen.nl onderhandeld over een Sociaal Plan voor de Compass reorganisatie. Deze week hebben we een onderhandelingsresultaat bereikt. 
We leggen het resultaat met een positief stemadvies aan jullie voor.

Stemmen

Je kunt hier digitaal je stem uitbrengen tot donderdag 8 september 2022 (12:00 uur).


Aletta Bulsink
onderhandelaar CNV Vakmensen
M 06 2047 1888
E a.bulsink@cnvvakmensen.nl

Downloads