Petitie Organon

Het gestelde ultimatum is verstreken, acties worden opgebouwd.

Het door bonden gestelde ultimatum is inmiddels verstreken en het gewijzigde bod door werkgever is niet geaccepteerd door de bonden aan de onderhandelingstafel.
Zoals eerder gemeld zal CNV Vakmensen zich scharen achter het standpunt van de andere bonden. Dus dat betekent dat de acties nu rustig opgebouwd zullen worden.

Petitie

Daarom vragen de drie vakbonden aan alle medewerkers binnen Organon, lid of geen lid, om de opgestelde petitie te ondertekenen. Deze kun je terugvinden in de bijlage, maar ook door HIER te klikken.

Je kunt hem dus ook ondertekenen en inleveren bij een van de kaderleden, of bij mij als bestuurder. Tegelijkertijd: voor het milieu heb ik het liefst dat je hem gewoon op de website ondertekent. 

Om zaken efficient en centraal te laten verlopen, hebben de bonden gezamenlijk afgesproken dat deze petitie bij FNV-kaderleden of betreffende FNV-bestuurder (al dan niet digitaal) ingeleverd kan worden. Je kunt hem als lid van CNV Vakmensen dus ook ondertekenen en inleveren zoals aangegeven op de petitie. Maar ook medewerkers die geen lid zijn van een vakbond, kunnen de opgestelde petitie ondertekenen.

Stappen

Dit is een eerste stap. Tegelijkertijd wordt nagedacht over volgende stappen. Er wordt nog een veiligheidsoverleg gevoerd met werkgever, waarin helder wordt welke stappen ondernomen moeten worden om de productie veilig te onderbreken. Het initiatief daartoe ligt bij Organon.

Mocht de petitie nergens toe leiden, dan kan opgebouwd worden. De gedachten gaan uit naar een stiptheidsactie, waarbij je precies volgens het handboek werkt, naar een werkonderbreking en uiteindelijk wellicht zelfs naar een echte staking. Voor ons hoeft het niet, maar we moeten Organon nog in beweging zien te krijgen.

Maar nu eerst de petitie. Klik HIER om de petitie in te vullen.

Dus nogmaals: spoor je collega’s (ook als ze geen lid zijn van een bond) aan om de petitie te tekenen. Alleen samen staan we sterk!

Rémy Biesmans
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 2833 4284
E: r.biesmans@cnvvakmensen.nl
 


Downloads

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error