Al het nieuws

Pensioenoverleg Vakbonden en Corbion van start

Op donderdag 30 april heeft het eerste gesprek tussen de vakbonden CNV Vakmensen, het FNV en jullie werkgever plaatsgevonden over de pensioenen. Het is gebleken dat de belangen van de partijen nog ver uit elkaar liggen en wij zullen de gesprekken op 14 mei voortzetten.

Nadat wij je door middel van een drietal Webinars hebben geïnformeerd over de premieverhoging bij BPL, hebben wij een enquête gestuurd waarin je je keuze voor een van de drie opties kenbaar kon maken. Een grote meerderheid heeft gekozen voor optie twee, de hybride versie bij BPL. Deze optie houdt in dat de basisregeling (inkomen tot €57.232) op basis van middelloon blijft bij BPL. De excedentregeling (deel van het inkomen boven €57.232) wordt een beschikbare premieregeling bij BPL.

Volgens de werkgever is optie twee echter geen wenselijke keuze en zij zouden graag zien dat wij voor optie drie kiezen. Dit houdt in er volledig wordt overgegaan naar een beschikbare premieregeling op basis van een twee procent staffel.

We hebben ervoor gekozen om de informatie die gedeeld is te laten bezinken en over twee weken de gesprekken voort te zetten. .

 

Mede namens kaderlid Bernard Freriks,

 

Soraya Faez

Bestuurder CNV Vakmensen

E: s.faez@cnvvakmensen.nl