Al het nieuws

pensioen Mortel

Jouw pensioen in de betonmortel in gevaar? Meld je aan voor de online bijeenkomst op 19 mei a.s.

Beste leden,

 

Er dreigen problemen bij het pensioenfonds voor de betonmortel die gevolgen kunnen hebben voor jou als werknemer en je partner. Als werknemer in de betonmortel ben je aangesloten bij het bedrijfstakpensioenfonds bpfBOUW. Dit is op basis van een zogenaamde ‘verplichte aansluiting’. Hierdoor zijn bedrijven verplicht om jou als werknemer pensioen op te laten bouwen bij bpfBOUW.

GEVOLGEN VOOR JOUW PENSIOEN EN DAT VAN JE PARTNER
Door de wijziging in het pensioenfonds kan het zo zijn dat jij straks veel minder of geen pensioen opbouwt. Dit heeft ook gevolgen voor je eventuele partner, want er kunnen dan ook zaken wijzigen in het nabestaandenpensioen. Wij vinden bpfBOUW een gezond pensioenfonds, waar voor jou een goed pensioen wordt opgebouwd. Dit willen we in de toekomst graag zo houden. Wij willen dan ook dat deze verplichtstelling niet verdwijnt!

ONLINE INFORMATIEBIJEENKOMST
Als FNV en CNV vinden we het belangrijk om je bij te praten op dit dossier en horen we ook graag wat je van deze ontwikkelingen vinden, hiervoor hadden wij op 28 april al een online bijeenkomst belegd, deze is door afmeldingen vanwege vele afmeldingen (door teveel werk in die week) niet doorgegaan. Hiervoor organiseren wij opnieuw , vanwege corona, een online bijeenkomst waarvoor we je van harte uitnodigen. Omdat een wijziging in pensioen niet alleen jou aangaat maar ook je partner is hij of zij ook van harte welkom om deel te nemen.

De bijeenkomst is woensdag 19 mei van 20.00 tot 21.00 uur.

MELD JE AAN
Stuur vóór 18 mei aanstaande een e-mail naar w.timmer@cnvvakmensen.nl , graag met vermelding van je naam, telefoonnummer, e-mailadres en je werkgever. Op dinsdag 18 mei ontvang je een link, waarmee je op die dag eenvoudig (met één druk op de muis) kunt deelnemen aan deze bijeenkomst. De online bijeenkomst is via Zoom te volgen via je PC/Laptop/I‑pad/mobiele telefoon.

AFHANKELIJK VAN GOEDWILLENDE WERKGEVERS
Er zijn gelukkig zeker ook goedwillende werkgevers in de betonmortel die wél met de vakbonden (bedrijfs)cao’s willen afsluiten, zoals Bruil en de Betonpompbedrijven en daarin ook de aansluiting bij bpfBOUW hebben opgenomen. We willen echter niet alleen afhankelijk zijn van goedwillende werkgevers, maar het voor de gehele mortelsector goed regelen.

BRIEF AAN MINISTER KOOLMEES
Over de situatie bij het pensioenfonds voor de werknemers in de sector Mortel hebben we een brief gestuurd aan minister Koolmees (bijlage) en aan mevrouw Thijssen (voorzitter VNO-NCW) over deze situatie, waarin we hen vragen actie te ondernemen om de zaken voor werknemers goed te regelen. Zo willen we de druk richting de VOBN verhogen.

 

Met vriendelijke groet,


Wilem Timmer                                                               Margreet Pasman                                                                       
bestuurder CNV Vakmensen                                          FNV Bouw & Wonen                                                             
W.timmer@cnvvakmensen.nl                                        margreet.pasman@fnv.nl
06 51 202 957