Al het nieuws

Overleg pensioenregeling VGZ

CNV Vakmensen is in gesprek met VGZ over de pensioenregeling. Op dit moment is er een afspraak over de pensioenregeling tot eind 2021. Door de lage rente kan in 2021 niet meer de maximale pensioenopbouw worden gerealiseerd. Samen met VGZ zijn we opzoek naar een oplossing.

Financiering pensioenregeling
Pensioen is een belangrijke arbeidsvoorwaarde. Samen met de AOW levert pensioen die je opbouwt bij een werkgever jouw inkomen op als je met pensioen gaat. Eind 2018 hebben we met VGZ een afspraak gemaakt over een maximale premie voor de financiering van de pensioenregeling. Deze afspraak loopt tot eind 2021. Van het pensioenfonds hebben we begrepen dat deze maximale premie onvoldoende is om in 2021 de maximale pensioenopbouw te kunnen financieren. CNV Vakmensen is samen met de andere vakbonden in overleg met VGZ om te onderzoeken wat mogelijke alternatieve oplossingen zouden kunnen zijn. Een van de oplossingen is om de premie voor het toeslagenfonds van 2,85% volledig aan te wenden voor de pensioenopbouw. Dit is echter onvoldoende om hiermee de maximale pensioenopbouw van 1,875% te financieren.

Verdere proces
Een oplossing hebben we nog niet gevonden. Er is onderzocht aan welke knoppen we kunnen draaien om de pensioenregeling voor 2021 te optimaliseren. Pensioen is voor veel mensen een complexe materie. Toch is het goed om jullie als deelnemers van de pensioenregeling VGZ mee te nemen in het proces. Mocht je vragen hebben over pensioen, laat het mij weten. Wil je reageren, dat kan natuurlijk ook. Mijn gegevens staan onderaan deze nieuwsbrief.

Samen sterk!
Jij bent al lid van CNV Vakmensen. Als lid van CNV Vakmensen mag je meepraten over jouw cao. Misschien wil je collega ook meepraten over de cao. Maak je collega dan lid, samen staan we sterker! Zeker nu. Voor meer informatie kijk op http://www.cnv-ledenwerven.nl.

Robert Wonnink
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 51 86 42 65
E r.wonnink@cnvvakmensen.nl