Al het nieuws

Outsorcing "zakgoed" For Farmers

For Farmers besteedt de werkzaamheden "Zakgoed" uit naar de overnemende partijen Nijhoff-Wassink en Nunner. Graag willen we jullie bijpraten over de ontstane situatie.


Deze brief is specifiek gericht aan de leden werkzaam bij For Farmers in het Zakgoed

Beste leden,

Verleden week zijn jullie geïnformeerd over het outsourcen van jullie werkzaamheden in het Zakgoed naar de overnemende partijen Nijhoff-Wassink en Nunner.

CNV Vakmensen en FNV zijn hierover zeer (te?) laat door For Farmers geïnformeerd en lijkt het traject met de ondernemingsraad al gelopen te zijn. De ondernemingsraad gaat niet over individuele arbeidsvoorwaarden van werknemers. Daarom hebben wij afgelopen vrijdag hebben contact gezocht met Eveline Paternotte en Pieter Wolleswinkel. In dit gesprek zijn wij op het dossier bijgepraat. De Bonden hebben er in dit gesprek op gewezen dat zij geen SER-melding gehad hebben en hebben laten weten dat zij de partijen zijn die de arbeidsvoorwaardelijke afspraken maken en niet de OR. De OR gaat over nut en noodzaak. Wij hebben een aantal zaken bij jullie directie neergelegd zoals: verkrijgen van de contactgegevens van de overnemende partijen, welke afspraken heeft de Ondernemingsraad concreet gemaakt en hebben wij aangegeven dat de bonden dit traject zelfstandig willen beoordelen om te bezien of er geen nadelige gevolgen zijn voor de betrokken werknemers.

Graag willen we jullie bijpraten over de ontstane situatie. Daarom nodigen we je uit voor een ledenraadpleging op :

Maandag 10 mei
Plaats: Van der Valk Arnhem
Adres : Amsterdamseweg 505
Tijd     : 19.30 – 21.00 uur

Zowel leden als niet leden zijn welkom, uiteraard hebben onze leden een streepje voor als het om daadwerkelijke hulp gaat bij deze overgang van onderneming.
Heb je vooraf al vragen (over deze brief), neem dan gerust contact op met mij. Dat kan via email: w.kampen@cnvvakmensen.nl of telefoon: 06 512 03 004.

Met vriendelijke groet,

 

 

Wietze Kampen
Bestuurder
CNV Vakmensen