OR heeft advies gegeven bij voestalpine Bunschoten

In de afgelopen week heeft de OR intensief overleg gevoerd met de directie van voestalpine. De directie heeft alle informatie gegeven. Doel van de reorganisatie is, dat het bedrijf weer een stevige basis heeft. De OR heeft dat getoetst.

Doorlopend sociaal plan 
De vakbonden hadden al een goed doorlopend sociaal plan afgesloten vorig jaar. Dat sociaal plan is dus onverkort van toepassing op alle betrokken collega’s. We realiseren ons dat dit een zuur bericht is, dat voor extra onzekerheid zorgt, juist in een periode van diepe coronacrisis. CNV Vakmensen, FNV Metaal en CGMV vakorganisatie zullen daarom ervoor zorgen dat de betrokken collega’s zo goed mogelijk begeleid worden. In het sociaal plan staat, dat je juridische hulp kunt krijgen. Als vakbondslid krijg je die hulp van je vakbond. We hebben in het sociaal plan geregeld, dat Metalektro Personeelsdiensten MEPD je helpt bij het zoeken van een nieuwe baan. We proberen aanwezig te zijn op de bijeenkomst woensdag, waar we meer uitleg geven over het sociaal plan en wat jij moet doen als je op de ontslaglijst staat.

Gelukkig is er een Sociaal Plan dat loopt tot 31 maart 2021.

Uitzendkrachten
Vakbonden en ondernemingsraad hebben intensief samengewerkt om het aantal gedwongen ontslagen zo laag mogelijk te houden. Dat is deels gelukt. Daardoor zullen er voortaan minder uitzendkrachten bij voestalpine werken. Zie jij toch dat een uitzendkracht mag blijven, terwijl jij dat werk ook zou kunnen doen? Meld het en als dat klopt, dan moet de uitzendkracht weg en kun jij blijven.

Als je lid bent van een bond en op de ontslaglijst staat
Meld bij je vakbond voor juridisch advies. De vakbond zal je dan vragen om je arbeidsovereenkomst, enkele loonstroken en de ontslagpapieren toe te sturen. Tekenen doe je natuurlijk pas, als je vakbond de vaststellingsovereenkomst gecontroleerd heeft (en jou alles duidelijk is).

Bel als CNV-lid met CNV Info 030 751 1007

Bel als FNV-lid naar FNV Contactcenter 088 368 0368

Bel als CGMV-lid naar 038 425 4379

Ben je geen lid, dan moet je zelf juridische hulp zoeken.

Namens de ondernemingsraad: Dirk Koelewijn, Heino Morren, Jurriena Dijkema. Ruud Veldman
CNV Vakmensen, Roel van Riezen
FNV Metaal, Murat Sekercan
CGMV vakorganisatie, Martin van Eerde