Al het nieuws

Opnieuw volle actieweek voor cao Metalektro

Het is alweer een volle actieweek voor de cao Metalektro. Verspreid over het hele land worden opnieuw werknemers uitgenodigd om het werk neer te leggen voor 24 en zelfs 48 uur. Ook andersoortige acties komen deze week voorbij. In de regio Venlo en in Katwijk gaat het om 48-uursstakingen.

Op het parkeerterrein van sportpark ’t Saorbrook in Blerick is door CNV Vakmensen en FNV Metaal donderdag opnieuw een staakstraat ingericht. Deze maakt het mogelijk dat werknemers tussen 09.00 en 11.00 uur virusbesmettingsvrij kunnen deelnemen aan de werkonderbreking.

Krachtiger

“Leden van FNV en CNV in de sector Metalektro zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden en trekken samen ter strijde voor een goede cao”, onderstreept bestuurder Mustafa Kirac de bundeling van krachten van de vakbonden. “De bedrijven in en rond Venlo gaan voor de tweede keer eruit om een signaal uit te dragen richting de werkgevers. Dit keer voor een staking van 48 uur. Dat maakt duidelijk dat de acties krachtiger worden.”

“Deze staking in de regio Venlo is er eentje in een lange reeks”, zo zegt bestuurder Robert Wonnink van CNV Vakmensen. “We waren hier al eerder in Blerick. En als de werkgevers niet tot andere inzichten komen, dan is het donderdag vermoedelijk ook niet de laatste keer. We wéten dat een goede cao in deze branche heus mogelijk is. En dus gaan de stakingen net zo lang door tot die collectieve overeenkomst er ook ligt.”

Werknemers bij MGG Netherlands in Tegelen en Bergen, Nedri Spanstaal en Weir Minerals Netherlands en Belden zijn dit keer aangeschreven om te komen staken gedurende donderdag én vrijdag.

Tegelijkertijd wordt bij Alutech in Katwijk gestaakt en wordt het werk korte tijd onderbroken bij voestalpine Automotive Components in Bunschoten.
De vakbonden zetten de estafette voort.