Ondertekening pensioenpetitie CNV Vakmensen!

Het overleg over een landelijk pensioenakkoord is in november 2018 geklapt en dat vindt CNV Vakmensen een zeer slechte zaak. Op 20 december heeft CNV Vakmensen - samen met overige vakbonden - een gezamenlijk ultimatum aan de politiek gericht over het ontbreken van een pensioenakkoord.

Helaas is een reactie van de regering tot op heden achterwege gebleven.

Daarom vragen wij jullie medewerking: onderteken pensioenpetitie CNV Vakmensen !

De Nederlandse bevolking wordt statistisch dan wel steeds ouder maar dat wil niet zeggen dat ze gezond langer aan het werk kunnen blijven. Mensen moeten op een vitale leeftijd kunnen stoppen met hun werkzame leven en van AOW/pensioen kunnen genieten. Aangezien 10 jaar lang praten geen resultaat heeft opgeleverd is het nu hoog tijd voor actie! Als de regering niet buigt dan kan er maar één oplossing zijn en dat is massaal in Nederland in opstand komen!

Wat zijn de eisen van CNV Vakmensen?
1. Werkenden moeten op tijd kunnen stoppen met werken.
2. De AOW-leeftijd moet nu direct worden bevroren.
3. Eerder kunnen stoppen dan de AOW-leeftijd moet mogelijk zijn. Werkgeversboetes op eerder stoppen met werken (RVU heffing-) moeten van tafel. Er moet ook ruimte zijn voor maatwerk afspraken voor zware beroepen.
4. Financiële spelregels en rekenregels moeten worden aangepast zodat indexering van jullie pensioen weer mogelijk wordt. Hierdoor kunnen de  dreigende kortingen op jullie pensioen voorkomen worden.

Onderteken de pensioen petitie !
De tijd van niets doen is nu een gepasseerd station. Met klagen in de kantine en achterover leunen, krijgen jullie geen beter pensioenvooruitzichten. Op 18 maart zullen wij ons kabinet onderstaande petitie aanbieden die al duizenden werknemers hebben ingevuld.

Heb je de petitie nog niet ondertekend? Vul dan snel de petitie in:
www.cnvvakmensen.nl/themas/pensioen/pensioen-standpunt-cnv/petitie

Inmiddels hebben wij ook contact gehad met jullie werkgever. Ook zij hebben immers baat dat onze eisen gerealiseerd worden:

  • Eerder AOW betekent minder ziektekosten voor Saint Gobain Abrasives Born.
  • Saint Gobain Abrasives Born moet werknemers kunnen stimuleren dat ze eerder kunnen stoppen dan de AOW-leeftijd. Als het aan het kabinet ligt moet Saint Gobain Abrasives Born bij dit soort afspraken 52% boete betalen.
  • Als het aan het kabinet ligt is er ook geen ruimte voor maatwerk afspraken voor zware beroepen, zoals bij Saint Gobain Abrasives Born.

Vanwege dit gezamenlijk belang hebben wij Saint Gobain Abrasives Born daarom verzocht om samen met CNV Vakmensen een verklaring te ondertekenen. Eind deze week vernemen we de reactie.

18 maart: regionale acties
Als de regering niet buigt dan kan er maar één oplossing zijn en dat is massaal in Nederland in opstand komen! Op vele plaatsen in Nederland zullen op 18 maart acties georganiseerd worden. Voor Zuid-Limburg zal dat Heerlen zijn. Nadere concrete informatie over deze manifestatie ontvangen jullie spoedig.

Heb je nog vragen of wil je reageren op deze nieuwsbrief? Neem dan even contact met ons op.

Jean-Marie Severijns
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 60 21 60
E: j.severijns@cnvvakmensen.nl


samen denken + samen doen     =           samen sterker !