Al het nieuws

Onderhandelingsresultaat voor cao Groothandel in Textielgoederen en aanverwante artikelen

Samen met andere vakorganisaties heeft CNV Vakmensen met de werkgevers verenigd in SCTX een onderhandelingsresultaat bereikt voor een nieuwe cao voor de medewerkers in de Groothandel in Textielgoederen en aanverwante artikelen.

Tweejarige cao

Ook in deze sector is het nu een lastig om nieuwe arbeidsvoorwaarden af te spreken. Bedrijven moeten vaak nog bijkomen van de gevolgen van de corona maatregelen. De cao was al een keer ongewijzigd verlengd. Werkgevers willen zich kunnen focussen op de tijd “na corona” en hebben behoefte aan rust op arbeidsvoorwaardelijk gebied. Men wil graag een looptijd van 2 jaar en die tijd gebruiken om mogelijk ingrijpende wijzigingen eerst te verkennen. Daar valt wat ons betreft mee te leven maar met een aantrekkende economie moeten de medewerkers er nú in hun portemonnee wel op vooruit gaan! Er is uitgebreid overleg gevoerd en dat heeft een onderhandelingsresultaat opgeleverd.
Dat is verwoord in bijgevoegde tekst en daarover kan jij je mening geven. Tenslotte hebben de leden het laatste woord.

Stemmen

Laat weten of je kunt instemmen met dit onderhandelingsresultaat. Stuur hiervoor een mail aan Arie Kasper, jouw onderhandelaar in deze sector. Zijn emailadres is a.kasper@cnvvakmensen of bel 06-13208402. Doe dat wel voor 13 augustus a.s.

Vragen/opmerkingen?

Bij hem ben je ook aan het goede adres voor vragen of opmerkingen over de cao of jouw werk.

Online vragen stellen -en meepraten- over jouw werk en de cao waar jij onder valt? Ga hiervoor naar ons online platform: https://www.jeachterban.nl/groothandels/
Daar ontmoet je leden en niet leden en we proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op vragen uit jouw werksituatie.

 

Downloads