Al het nieuws

Onderhandelingsresultaat SP Asco Controls BV

Het heeft even geduurd, maar in de bijlage vinden jullie het onderhandelingsresultaat voor een sociaal plan Asco Controls. De vele vrije dagen van de afgelopen weken zorgden voor enige vertraging.

Het resultaat zoals het er nu ligt is het maximale wat wij er met onderhandelen uit konden halen. En gezien de situatie waarin Nederland zich nu begint, is het wat ons betreft een fatsoenlijk resultaat te noemen. Over dit resultaat vragen we je te stemmen, zie onderstaande link hiervoor.

Onderwerpen uit het onderhandelingsresultaat

  • Positief is bijvoorbeeld het budget voor scholing en/of outplacement. Hier hebben we kunnen afspreken dat het budget van een werknemer dat niet wordt gebruikt, ten goede kan komen van een werknemer die meer budget nodig heeft. Na advies van het outplacementbureau.
  • De correctiefactor voor de transitievergoeding is 1,85 geworden. Voor de berekening van de transitievergoeding wordt voor medewerkers van 50 jaar en ouder met een dienstverband van 10 jaar of meer uitgegaan van de berekening in 2019. Deze is gunstiger dan de berekening per 1 januari 2020. Voor de anderen wordt uitgegaan van de berekening per 1 januari 2020. Deze is gunstiger voor medewerkers met kortere dienstverbanden.
  • Er zijn meerdere sites op internet te vinden waar je zelf een berekening kunt maken om een indicatie te krijgen van de vergoeding. Bijvoorbeeld ontslag.nl. Vergeet niet 8% vakantiegeld bij het bruto maandinkomen op te tellen voor je het inkomen invult. De berekening is op basis van een transitievergoeding van 1. Het bedrag moet dus nog met 1,85 worden vermenigvuldigd.
  • Let op, de berekening blijft een indicatie.
  • Leden van vakorganisaties hebben de mogelijkheid om een deel van de bijdrage voor juridische ondersteuning te gebruiken voor een jaar lidmaatschap bij CNV Vakmensen.

Tekst onderhandelingsresultaat in bijlage
In de bijlage vinden jullie de tekst van het onderhandelingsresultaat. Mochten hierover vragen zijn dan kunnen jullie die altijd stellen. Dit kan altijd per mail, whatsapp, of bellen. Is er behoefte aan een bijeenkomst, dan kunnen we kijken of dit te regelen is op afstand. 

Stemmen
Wij leggen dit onderhandelingsresultaat positief aan jullie voor. Klik hier om meteen naar de digitale stemming te gaan. Stemmen kan tot uiterlijk 7 juni 2020. Krijg je de nieuwsbrief per post dan kun je ofwel op internet met dit webadres stemmen https://q.crowdtech.com/RyNYX5D-OEm90WKC61J5OA of mij een e-mail sturen met jouw uitgebrachte stem. 

Nicole Engmann-van Eijbergen,
bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5160 1989
E n.engmann-vaneijbergen@cnvvakmensen.nl

 

 
 

Downloads