Al het nieuws

Onderhandelingen DHL Parcel-cao 2020 gestart

De onderhandelingen over jouw nieuwe cao DHL Parcel zijn begonnen. In het eerste gesprek bespraken we de stand van zaken bij DHL Parcel, keken we terug op pilots die in de vorige cao afgesproken zijn en deelden vakbonden en werkgevers hun ideeën voor de nieuwe cao.

Pilots vorige cao
De pilots die we in de vorige cao afspraken gingen over duurzame inzetbaarheid, thuiswerken en zelfroosteren. Alleen de pilot over thuiswerken bij het callcenter in Arnhem was succesvol en is ingevoerd.

Voorstellen nieuwe cao 2020
In dit eerste gesprek bij DHL zijn de voorstellen van de vakbonden toegelicht en gaf DHL aan welke thema’s voor hen belangrijk zijn. Tijdens de volgende ronde op 6 februari reageren we op elkaars voorstellen. CNV Vakmensen doet voorstellen over de volgende thema’s: loonsverhoging, ADR vergoeding code 95, onregelmatigheidstoeslag, vakantiebijslag over overuren en onregelmatigheidstoeslag, ziekengeld en pensioen.  

Geef jouw mening
In de bijlage van deze nieuwsbrief lees je wat onze voorstellen zijn. Het is jouw cao, dus ik hoor graag wat jij hiervan vindt. Geef jouw mening op Je Achterban DHL Parcel >*

Praat mee over de onderhandelingen
De volgende onderhandelingen staan gepland op

  • donderdag 6 februari;
  • dinsdag 3 maart;
  • donderdag 19 maart;
  • donderdag 26 maart.

Het is de bedoeling dat je na elke onderhandeling een nieuwsbrief krijgt zodat je goed op de hoogte bent van het verloop van de onderhandelingen. Meepraten en discussiëren doe je op Je Achterban DHL Parcel*. Dan kunnen al je collega’s en ik ook jouw opmerkingen lezen en daarop reageren. Deel deze nieuwsbrief met je collega’s via de mail, facebook etc.

De DHL Kadergroep 
Zo’n 4 keer per jaar komt de DHL Kadergroep bij elkaar om te praten over het werken bij DHL en over cao-aangelegenheden. Deze kadergroep bestaat uit CNV-leden die werkzaam zijn bij DHL Parcel. Lijkt dit jou interessant? Laat het me weten en kom vrijblijvend een bijeenkomst meemaken. Onze bijeenkomsten zijn overdag: je krijgt hiervoor vrij van DHL. De bijeenkomsten vinden plaats in het CNV-kantoor in Utrecht. 

Word lid van CNV Vakmensen
Krijg je deze nieuwsbrief van een collega en ben je zelf nog geen lid? Dan is dit het moment om je aan te melden! Laat CNV Vakmensen jouw belangen behartigen tijdens de cao-onderhandelingen, stem officieel mee en profiteer van alle andere voordelen van het lidmaatschap (o.a. hulp bij belastingaangifte, gezinsrechtsbijstand en persoonlijk advies). 
Ontvang je deze nieuwsbrief op papier? Ga dan naar www.jeachterban.nl/dhl en praat mee!  

Namens de DHL Kadergroep,
Tjitze van Rijssel,
bestuurder Vervoer & Logistiek CNV Vakmensen
M 06 – 51 203 083
E t.vanrijssel@cnvvakmensen.nl

 

Downloads