Nul komma nul in de Cao Pluimvee: dit schreeuwt om actie

De onderhandelingen voor een nieuwe cao Pluimvee zijn op 17 maart geëindigd met een eindbod van werkgeversorganisatie NEPLUVI. Leden van FNV en CNV Vakmensen hebben dit met overgrote meerderheid afgewezen. Op onze brieven wordt niet meer gereageerd door de werkgevers. Hoog tijd voor acties.
Het eindbod is door de leden van FNV en CNV Vakmensen massaal afgewezen. Daar waar de kracht van het argument faalt, is het hoog tijd voor acties. Dat kan variëren van overwerkstaking, stiptheidacties tot een algehele werkstaking aan toe.
Maar voor het zover is moeten wij een ultimatum stellen aan de werkgevers. Een driekwart meerderheid van de leden moet dan stemmen voor het ultimatum en dus voor acties, in welke vorm dan ook. Daarvoor is het nodig dat de leden in beweging komen. Dat doen we nu eerst door de komende periode poortacties te houden bij een geselecteerd aantal bedrijven.

FNV en CNV Vakmensen hebben besloten de krachten te bundelen hierin. In onze gezamenlijke nieuwsbrief die je in de bijlage aantreft, lees je er meer over. 
Wij houden je zoveel mogelijk op de hoogte van (nieuwe) ontwikkelingen. Omgekeerd willen wij dan de afspraak maken dat jij ook nieuwe ontwikkeling binnen jouw bedrijfspoort meldt aan ons. Dit kan door ons een e-mail of een sms’je of whatsappje te sturen. Onze contactgegevens staan hieronder. 

Emiel Peper, bestuurder CNV Vakmensen, M 06 2343 2081 / aem.peper@cnvvakmensen.nl     
Karel de Buijzer, bestuurder FNV,  M 06 2254 2101 / karel.debuijzer@fnv.nl

                                               

Downloads