Al het nieuws

Nieuwe CNV bestuurder Petrochemie

Piet Verburg, jarenlang de bestuurder en onderhandelaar als het gaat om jouw arbeidsvoorwaarden, gaat op 20 mei met pensioen. Dat maakt dat het CNV op zoek is gegaan naar een opvolger. Deze hebben ze in mij gevonden. Ik stel me graag even netjes voor.

Sinds 2009 ben ik in dienst bij CNV Vakmensen. Al die jaren heb ik me bezig houden met het behartigen van belangen op het gebied van werk en inkomen. Om een beeld te geven in wat voor een soort bedrijven ik de werknemersbelangen vanuit het CNV (heb) behartig(d) een opsomming in willekeurige volgorde. Ik ben verantwoordelijk geweest voor de belangenbehartiging op werk en inkomen voor werknemers actief in de binnen- en zeevaart, beroepsgoederenvervoer, warehousing, op- en overslag in het Rotterdamse Havengebied, (chemische) productiefabrieken, metaal bewerkende bedrijven en installatietechniek.

Ik ben woonachtig te Breda, ben getrouwd, heb drie jonge zonen (de oudste is 4 jaar). Ik heb meer hobby’s dan vrije tijd en ben een Bourgondisch ingesteld persoon. Dat laatste maakt dat ik met regelmaat veroordeeld ben tot rondjes hardlopen.

Doordat de overdracht van het werkpakket in de petrochemie ten tijde de corona-pandemie plaatsvindt heb ik nog niet overal kennis kunnen maken. Dit ga ik inhalen zodra dat weer kan.

Een afscheidswoord van Piet Verburg:
Met heel veel plezier en zo veel mogelijk inzet heb ik de afgelopen jaren zo goed mogelijk de belangen van jullie proberen te behartigen. Belangrijkste punt bij jullie is toch telkens weer de nieuwe cao. De afgelopen jaren gingen de onderhandelingen niet altijd van een leien dakje. Bij Shell (SNR en SNC) de laatste twee keer was actie nodig om tot de nieuwe cao te komen. Bij BP RR en Zeeland Refinery kwamen de werkgevers, na het sturen van een ultimatum van CNV, tot de conclusie dat een goede cao zonder acties toch ook mogelijk moet zijn. Al met al is de afgelopen jaren veel gerealiseerd door CNV, maar dat kon alleen dankzij de betrokkenheid van de leden! IK wil alle leden bedanken voor hun inzet de afgelopen jaren. Ik zou zeggen ga zo door en met mijn collega Tjeerd als mijn opvolger moet dat helemaal goed komen!

Tot slot: ik ga nu van mijn pensioen genieten, ik dank jullie voor het in mij gestelde vertrouwen en wens jullie het allerbeste toe, en weet dat de aloude slogan van de bond nog steeds geldt: Samen staan we sterk!

Mocht je vragen hebben op het gebied van werk en inkomen schroom dan niet en neem contact op met mij of één van mijn collega's via CNV Info (T. 030-7511007).

Met vriendelijke groet,

Tjeerd Orie
CNV Vakmensen
Bestuurder Vervoer & Logistiek
Bestuurder Regio Zeeland & West-Brabant
T.
030 751 1570 / M. 06 20 48 94 75
CNV online community |Website CNV Vakmensen |LinkedIn Tjeerd

Werkzaam op ma | di | do | vr | za