Al het nieuws

Nieuw sociaal plan NDC mediagroep

Zoals jullie ongetwijfeld weten is jullie werkgever, de NDC-Mediagroep, inmiddels geïntegreerd in Mediahuis Nederland. Wij denken dat dit zeker kansen biedt voor NDC-Mediagroep en in ieder geval beter en toekomstbestendiger is dan zelfstandig doorgaan in de huidige zorgelijke financiële situatie.

Toch houden we er ook rekening mee dat deze integratie zijn weerslag zal hebben op de medewerkers. Zo zullen afdelingen wellicht samengevoegd gaan worden en anderzijds ook efficiency slagen gemaakt gaan worden. Dit kan ten koste gaan van arbeidsplaatsen.

Tegen dat licht is het natuurlijk van het grootste belang dat er in ieder geval een fatsoenlijk sociaal plan is, waar jullie op terug kunnen vallen. Hierover hebben de bonden (CNV, FNV en de NvJ) overleg gevoerd met Mediahuis Nederland. Vorige week zijn wij tot een resultaat gekomen welke ik bijgaand meezend. Uitgangspunt is geweest het sociaal plan van Mediahuis Limburg.

Wij durven te stellen dat het nieuwe sociaal plan een fatsoenlijk plan is, nu we o.a. een ontslagvergoeding hebben kunnen afspreken ter hoogte van de transitievergoeding 2019 x 1,9 alsmede een looptijd tot eind 2022. Dit is beduidend hoger dan de vergoeding die is afgesproken in het laatste sociaal plan (factor 1,25), waaruit ook blijkt dat Mediahuis financieel een stuk stabieler is dan NDC-Mediagroep.

Geen misverstand; welke vergoeding er ook wordt afgesproken, het blijft uiteraard altijd héél zuur om je baan te moeten verliezen. Maar als dat dan zo is, is het wel prettig als er in ieder geval een fatsoenlijke vergoeding tegenover staat. Wij durven te zeggen dat deze vergoeding de toets der kritiek kan doorstaan, evenals de rest van het sociaal plan en leggen dit sociaal plan dan ook met een positief advies aan jullie voor. Je kunt vóór 15 maart digitaal je stem uitbrengen door hier te klikken.

De highlights van het sociaal plan:
- Looptijd: tot 31-12-2022;
- Ontslagvergoeding: transitievergoeding 2019 x 1,9;
- Plaatsmakersregeling;
- Mobiliteitsfaciliteiten;
- Vergoeding kosten rechtsbijstand tot € 750,-.

Uiteraard kun jij het bijgaand sociaal plan zelf rustig doorlezen en een eigen oordeel vormen. Wij vragen je jouw stem uit te brengen vóór 15 maart.
Klik hier om je stem uit te brengen. Wij laten zo spoedig mogelijk weten of jullie (in meerderheid) akkoord zijn met het nieuwe sociaal plan.

Loes Dreschler
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 2047 1883
E. l.dreschler@cnvvakmensen.nl


Bijlage: Principe-akkoord

Downloads