Al het nieuws

Neem deel aan de OR-verkiezingen als lid van CNV Vakmensen !

In april 2022 worden er weer verkiezingen gehouden voor de medezeggenschap, voor zowel de groepscommissies als voor de OR.

Groepscommissies
De groepscommissie is de medezeggenschap op afdelingsniveau, daar wordt voornamelijk over afdelingsrelevante zaken gesproken met de bedrijfsleider.

Ondernemingsraad
De ondernemingsraad is de medezeggenschap over de gehele KLM (zowel grond als vliegend) en voert overleg met de KLM-directie. De ondernemingsraad is onderverdeeld in medewerkers in de OSG-salarisschaal, medewerkers in de MSG-salarisschaal, medewerkers van de cabine en medewerkers vanuit de cockpit. In een later stadium zullen er vanuit de nieuwe groepscommissies divisieraden en vanuit de ondernemingsraad de Europese ondernemingsraad worden gekozen.

Wie mag er mee doen ?
Iedereen die minimaal een jaar in dienst is kan zich kandidaat stellen voor de groepscommissie en de ondernemingsraad. Ben jij meer dan een jaar in dienst en wil jij je namens CNV Vakmensen verkiesbaar stellen vul dan bijgevoegd registratieformulier in. Binnen CNV vakmensen hebben we een gemotiveerde groep kaderleden en een bestuurder die jou kunnen ondersteunen en helpen bij jouw werk als medezeggenschapper en dat maakt dat je indien gewenst kan leunen op een sterk netwerk dat je ondersteunt.  We roepen dan ook zoveel mogelijk mensen op om zich aan te melden voor deze mooie verrijking van je werkende leven bij KLM.

Ook als je het gewoon fijn zou vinden om het CNV te supporten als lijstduwer om stemmen te trekken voor je collega’s die op een verkiesbare plek willen staan namens het CNV ben je overigens van harte welkom om je te kandideren voor de OR of voor een GroepsCommissie. Des te meer zelfs, want de ervaring leert dat een goede lijstduwer erg kan helpen om de kandidaten die aan de slag gaan in de medezeggenschap te helpen aan de benodigde zetels.

Procedure
Als je jezelf aanmeldt, dan zullen we je als je nog geen actieve rol hebt gespeeld binnen CNV uitnodigen voor een leuk gesprek om nader kennis te maken met het CNV en je wat meer informatie te verstrekken. Vervolgens zullen we aan de slag gaan met het opstellen van een zo sterk mogelijke kandidatenlijst.

Meld je aan !
De laatste jaren bij KLM waren tropenjaren, waarin de medezeggenschap hard heeft moeten knokken om de reorganisatieplannen bij KLM zo menswaardig mogelijk in te kleden en ook om excessen in roostervoorstellen tegen te gaan. Het zullen ook de komende jaren geen makkelijke jaren worden bij KLM met enerzijds een krappe arbeidsmarkt en anderzijds onverminderd grote financiële problemen. Daarom is het belangrijk dat collega’s met denkkracht en frisse energie opstaan om de toekomst van het bedrijf en zijn medewerkers weer rooskleuriger te maken. Een belangrijke rol, die verantwoordelijkheid vergt en stuurmanskunst. Een prachtige uitdaging ook. Durf jij het aan ?

Bijgaand vind je het formulier om je te kandideren. Vul hem in en scan hem in en stuur hem op naar c.vanderpol@cnvvakmensen.nl dan gaan we ermee aan de slag! Wil je graag eerst even sparren hierover voor je jezelf kandideert ? Dan ben je van harte uitgenodigd om te bellen of mailen met je bestuurder Michiel Wallaard via 06-20471892 of m.wallaard@cnvvakmensen.nl

Downloads