Meld je aan en praat mee over het Slagerspensioen!

Je wilt dat er goed wordt omgegaan met jouw pensioengeld. Jouw pensioen is belangrijk, het liefst bemoei je jezelf ermee. Dat kan nu! Want er is binnen het Pensioenfonds voor het Slagersbedrijf een vacature in het verantwoordingsorgaan namens de werknemers. CNV Vakmensen heeft het recht om een kandidaat voor deze vacature te benoemen.

Een goed pensioen voor iedereen. Dat is de missie van CNV Vakmensen. Wil jij hier een bijdrage aan leveren? Dan zijn wij op zoek naar jou!

CNV Vakmensen wil de belangen van werknemers en pensioengerechtigden zo goed mogelijk behartigen. En naast het feit dat onze deskundigen in het bestuur van het pensioenfonds participeren, vinden we dat ze verantwoording afleggen over wat ze met het geld doen. Dat gebeurt ook in de praktijk, namelijk bij het zogenoemde Verantwoordingsorgaan dat bij het pensioenfonds hoort. 

Wat doet een verantwoordingsorgaan?

Het verantwoordingsorgaan beoordeelt de besluiten van het pensioenfonds en geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het pensioenfondsbestuur. Bijvoorbeeld over (wijzigingen in) het beloningsbeleid, communicatiebeleid, de interne klachten- en geschillenprocedure of de feitelijke (hoogte van de samenstelling van de) pensioenpremie, die je afdraagt. Leden van het verantwoordingsorgaan denken mee over de overgang van jouw pensioenfonds naar het nieuwe pensioenstelsel. Vanuit CNV Vakmensen hebben wij ook een speciale pagina ingericht met meer informatie over de rol van het verantwoordingsorgaan, wat de meerwaarde voor jou is en hoe wij jou vanuit CNV Vakmensen ondersteunen tijdens jouw lidmaatschap van het verantwoordingsorgaan. 

Ben jij geschikt?

Als je daadkrachtig en leergierig bent en een goede oordeelsvorming hebt en als je wilt dat de belangen van werknemers in de Slagersbranche goed worden vertegenwoordigd in de besluiten die het pensioenfonds neemt. Dan ben jij vast geschikt, op de website van het pensioenfonds vind je informatie over de taken en bevoegdheden van het verantwoordingsorgaan en het geschiktheidsprofiel. Hoewel je vooraf geen specifieke pensioenkennis hoeft te hebben, want je wordt goed begeleid en geschoold, moet je wel (gaan) voldoen aan de eisen uit het geschiktheidsprofiel. 

Wat levert het je op?

Naast het feit dat je meepraat namens alle werknemers in de branche en opkomt voor hun belangen, ontvang je voor jouw inzet een vergoeding vanuit het pensioenfonds en/of word je door de werkgever vrijgesteld van je eigen werkzaamheden om deze rol goed te kunnen vervullen.

Hoeveel tijd kost het?

Gemiddeld genomen besteed je ongeveer één dag in de maand aan de werkzaamheden. Dit betreft de (voorbereiding van de) vergaderingen en studie- en opleidingsdagen. De benoeming in het verantwoordingsorgaan is voor vier jaar. Herbenoeming is na deze periode mogelijk. Het Verantwoordingsorgaan komt een aantal keer per jaar bij elkaar. 

Heb je interesse?

Neem dan contact op met mij: via n.abelskamp@cnvvakmensen.nl of 06 5125 1159.
Wil je meer weten over de rol van het verantwoordingsorgaan, neem dan contact op met Michel Pet via m.pet@cnvvakmensen.nl of 06 2808 8578. Michel is bestuurslid van het Pensioenfonds voor het Slagersbedrijf namens CNV Vakmensen. Wij kunnen je in contact brengen met Jan van der Kooi, inmiddels gepensioneerd, maar ook hij is lid van het Verantwoordingsorgaan Bedrijfspensioenfonds Slagers namens CNV Vakmensen. 

Nancy Abelskamp
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06-51 25 11 59
E  n.abelskamp@cnvvakmensen.nl