Al het nieuws

Meerdere gegadigden na faillissement SecurCash

Er zijn meerdere gegadigden voor de overname van (delen van) werkzaamheden van SecurCash. Dat hebben wij gisteren begrepen van de curatoren die betrokken zijn bij de afwikkeling van het faillissement.
Na een merkwaardige en rommelige week is er helaas dan toch een definitief faillissement. Dit raakt uiteindelijk 167 werknemers met een vast contract. Deze week krijgen jullie alsnog een ontslagbrief en zijn er informatiebijeenkomsten van het UWV. Jullie krijgen daar nog informatie over of hebben deze inmiddels al gekregen.
 
Werk gaat door
 
Intussen is het werk vorige week vrijdag weer opgestart en gaan de werkzaameheden de komende weken ook gewoon door. Dat geeft de curatoren de gelegenheid om gesprekken te voeren met mogelijke gegadigden voor een doorstart. Je krijgt je salaris en daarnaast een doorwerkbonus van bruto 93 euro (onder de voorwaarden die de curatoren hiervoor hebben gesteld).
 
Spannende weken
 
We zitten nog steeds met veel vragen. Hoe zit het precies met de geldstromen binnen SecurCash? Hoe zijn de werkzaamheden van de verschillende B.V.’s met elkaar verweven? En wat is afgelopen jaren de rol van de banken geweest, toen duidelijk werd dat er uiteindelijk veel minder werk was dan waarop  volgens de contracten was gerekend? Veel vragen, maar het belangrijkste voor nu is dat er zoveel mogelijk banen behouden blijven. Dat wordt de komende weken spannend. We houden goede hoop, want tenslotte blijft er nog steeds werk. Het geld moet nog steeds bij winkels worden opgehaald, daar is geschikt vervoer en gespecialiseerd personeel voor nodig.
 
Vragen?
 
We zullen het de komende weken moeten afwachten. Intussen houden we nauw contact met de curatoren. Ik wens je veel sterkte in deze onzekere dagen! Als je vragen hebt, kun je bij ons terecht. Voor algemene vragen, bijvoorbeeld hoe het zit met het UWV en WW, kun je CNV Info benaderen. Voor alle overige vragen kun je bij mij terecht.
 
Peter de Ridder
Onderhandelaar CNV Vakmensen
M: 06 51 60 19 97
E: p.deridder@cnvvakmensen.nl