Al het nieuws

Loonbod Grh. Bloemen en Planten onder de maat

Op 19 augustus jl. vond de 3e ronde van het overleg voor een nieuwe cao voor de werknemers in de Groothandel Bloemen en Planten plaats. Opnieuw lukte het niet om dit overleg met een cao-akkoord af te sluiten. Een forse loonstijging zit er niet in; daarvoor zou de winstmarge te dun zijn()
Cao-voortgang:

Deze nieuwsbrief is kort maar we kunnen niet anders dan vaststellen dat we niet nader tot elkaar zijn gekomen.
Het loonbod van de werkgevers in deze sector dekt niet eens het inflatie-cijfer, laat staan dat het in de buurt van de gemiddelde loonstijging in Nederland komt. 
We hebben al eerder gezegd dat we de voorzichtige opstelling van de werkgevers in verband met de naderende Brexit  begrijpen maar het kan niet zo zijn dat de werknemers de rekening gaan betalen door met een geringe loonstijging genoegen te moeten nemen. 
Natuurlijk staan er meer onderwerpen op de agenda die ook van belang zijn. Denk maar aan de door leden dringend gewenste verruiming van de 80-90-100 regeling. Maar goed, alles is nog bespreekbaar.
Op 19 september a.s. praten we verder en we hopen er dan ook echt uit te komen. 

Vragen/opmerkingen?

Voor vragen of opmerkingen kan je terecht bij Arie Kasper, jouw onderhandelaar in deze sector. Het emailadres is: a.kasper@cnvvakmensen.nl of bel 06-13208402.

Maar je kunt ook online vragen stellen -en meepraten- over jouw werk en de cao waar jij onder valt. Ga hiervoor naar ons online platform: https://www.jeachterban.nl/groothandels/
Daar ontmoet je leden en niet leden en we proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op vragen uit jouw werksituatie.