Al het nieuws

Lees: ECT cao onderhandeling ronde 3

Op maandag 11 januari hebben de onderhandelingsdelegaties van vakbonden en ECT weer overleg gehad. De kosten van de voorstellen stonden deze dag centraal.

De vakbonden hebben ECT inzichtelijker gemaakt wat de vakbondsvoorstellen gaan kosten. Dit laat zien dat het behapbaar is, mits zij de rekening willen neerleggen bij hun klanten. Het voorstel aan loonruimte wat in de ECT voorstellen is gedaan is voor ons niet voldoende.

Wat hebben we vandaag gedaan?

  • Kosten inzichtelijk gemaakt voor eerder stoppen met werken in combinatie met doortrekken van de OVA 1960-69, parallel aan de stichting
  • Kosten inzichtelijk gemaakt 90% dagen tot aan AOW gerechtigde leeftijd 1960-69
  • Uiteenzetting krachtenveld rederijen versus terminaloperator. Is wel belangrijk voor de vraag “wie moet de rekening betalen?” NIET DE WERKNEMERS!
  • ECT heeft een voorstel uiteengezet waar werknemers met behoudt van schematoeslag de nachtdiensten afbouwen ingaande 8 jaar voor AOW
  • Agenda voor volgende ronde bepaald.

Op 22 januari staat een volgende overlegronde gepland.

Hier gaan we het V-rooster als onderwerp bespreken en de beloningsverschillen tussen verschillende roosters/functies. We hebben aan ECT gevraagd om dan ook inzicht te geven in de hoeveelheid opschakeldiensten.

Ook willen we de volgende ronde alle voorstellen doorlopen, met als doel een serieus onderhandelingsresultaat te bereiken voor 1 maart.

We hebben genoeg te doen en houden jullie op de hoogte!

We danken iedereen in het gestelde vertrouwen in de vakbondsdelegaties.

Samen staan we sterker!

Met vriendelijke groet,
Niek Stam            Bestuurder FNV Havens en delegatie
Tjeerd Orie           Bestuurder CNV Vakmensen en delegatie

Downloads