Al het nieuws

Leden Grh. Bloemen&Planten akkoord met nieuwe cao

Een meerderheid van de leden die in een Groothandel in Bloemen en Planten werken hebben ingestemd met het eindbod wat de werkgevers (verenigd in VGB) onlangs hebben uitgebracht. De leden van FNV hebben ook in meerderheid ingestemd. De nieuwe cao kan nu van kracht worden.

 

Nadere informatie bleek gewenst:

Er zijn door leden veel vragen gesteld en opmerkingen geplaatst. Zo vond men de geboden loonsverhoging mager maar de oprekking van het generatiepact (80-90-100% regeling) werd op prijs gesteld. Het “verlies” van de senioren-verlofdag moest soms worden uitgelegd maar men vond de voorgestelde constructie (extra vrije dag voor iedereen) ook acceptabel. Zoals ook uit de uitslag blijkt was dit eindbod al met al voor de meeste leden net voldoende.

Naleving van cao:

De tekst van de cao zal worden aangepast en beschikbaar komen via het internet. Ook op de site van CNV Vakmensen zal de nieuwe cao tekst binnenkort beschikbaar komen.
Het adres is: https://www.cnvvakmensen.nl/caos/land-en-tuinbouw/cao-groothandel-in-bloemen-en-planten

We vinden het belangrijk dat de cao wordt nageleefd, zowel door werkgevers als werknemers. Dat zijn immers de arbeidsvoorwaardelijke afspraken waaraan de sector zich dient te houden. De realiteit is dat naleving in deze sector niet voor alle werkgevers vanzelfsprekend is.  We hopen dat je het ons wilt melden als dat in jouw bedrijf niet gebeurd.

Vragen/opmerkingen?

Voor vragen of opmerkingen kan je terecht bij Arie Kasper, jouw onderhandelaar in deze sector. Het emailadres is: a.kasper@cnvvakmensen.nl of bel 06-13208402.

Maar je kunt ook online vragen stellen -en meepraten- over jouw werk en de cao waar jij onder valt. Ga hiervoor naar ons online platform: https://www.jeachterban.nl/groothandels/
Daar ontmoet je leden en niet leden en we proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op vragen uit jouw werksituatie.