Al het nieuws

Laatste nieuws staking Syntus Utrecht

Via deze nieuwsbrief kunnen jullie (wellicht ten overvloede) de laatste praktische informatie voor de stakingsdag van dinsdag 28 mei lezen.

- Zowel vakbonden als werkgevers hechten er grote waarde aan dat de staking netjes verloopt en respectvol met elkaars keuze wordt om gegaan.

- Stakers kunnen zich op hun eigen vestiging inschrijven. Op iedere vestiging van Syntus Utrecht zal een vertegenwoordiger (bestuurder of kaderlid) van CNV Vakmensen aanwezig zijn om je stakingsformulier in ontvangst te nemen. Ook leden van andere vakbonden kunnen hun stakingsformulier bij CNV Vakmensen inleveren, mocht er geen vertegenwoordiger zijn van hun eigen vakbond.

-
Stakers met een ochtenddienst kunnen zich als staker melden bij aanvang van hun dienst.inschrijven als staker. Stakers met een middag- of avonddienst kunnen zich tot 12.00 uur op hun vestiging inschrijven als staker.

-
Na de inschrijving als staker, ben je nog welkom voor een kopje koffie en daarna kan je
naar huis. Het is dus niet de bedoeling dat stakers lang op de stalling blijven.

-
De staking loopt van 28 mei vanaf 04.00 uur en duurt tot woensdag 29 mei 04.00 uur.

-
Diensten die op 28 mei na 23.00 uur (nachtdiensten) beginnen vallen niet onder de acties en dienen dus uitgereden te worden. Alle diensten die voor 23:00 uur beginnen kunnen meestaken en rijden dus niet uit.

-
Werkgevers hebben toegezegd dat er geen besmetwerk zal plaatsvinden. Uitzendkrachten mogen bijvoorbeeld niet worden ingezet op een andere dienst dan waarop ze stonden ingeroosterd.

-
Wanneer je staakt wordt er door de werkgever loon ingehouden, echter krijg je van de
vakbond een stakingsuitkering.

Waarom voeren we ook al weer actie?

Vakbonden zijn al maanden lang aan het onderhandelen met de politiek voor een beter en eerlijk pensioen. Een pensioen waar een ieder op een fatsoenlijke leeftijd van mag gaan genieten. Wat ons betreft hoeft de AOW-leeftijd ook niet verder te groeien. Deze is al te hard en snel gegroeid. De politiek wil er met praten alleen niet uitkomen. We zullen dus ook moeten laten zien dat het ons nu menens is. Dit willen we doen door op 28 mei echt een stevige vuist te maken binnen het Openbaar Vervoer.

Mocht je vragen hebben, laat het mij weten.

Je kunt ook contact opnemen met de actieleiders en aanspreekpunten van CNV Vakmensen in de concessie Syntus Utrecht.
Jos Albers (06-14711700) vestiging Ede aanspreekpunt Bunnik
Diana Hoogvorst (06-15531357) vestiging Montfoort
Hans van Huijstee (06-12223031) vestiging Mijdrecht
Henk de Boer (06-46445324) vestiging Amersfoort

We zien je graag op 28 mei om er een succesvolle actie van te maken voor een goed pensioen!

Job Marskamp
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 - 23 90 9865
E: j.marskamp@cnvvakmensen.nl