Al het nieuws

Laatste nieuws staking Qbuzz Utrecht

Via deze nieuwsbrief kunnen jullie (wellicht ten overvloede) de laatste praktische informatie voor de stakingsdag van morgen, dinsdag 28 mei, lezen.
  • Zowel vakbonden als werkgevers hechten er grote waarde aan dat de staking netjes verloopt en respectvol met elkaars keuze wordt omgegaan.
  • Stakers kunnen zich op hun eigen vestiging inschrijven. Vakbonden hebben met elkaar afgesproken dat zij elkaars stakingsformulieren in ontvangst nemen als een van de vakbonden niet op de stalling aanwezig is.
  • Stakers met een ochtenddienst kunnen zich als staker melden bij aanvang van hun dienst. Stakers met een middag- of avonddienst kunnen zich tot 12.00 uur op hun vestiging inschrijven als staker.
  • Na de inschrijving als staker, ben je nog welkom voor een kopje koffie en daarna kan je naar huis. Het is dus niet de bedoeling dat stakers lang op de stalling blijven.
  • De staking loopt van 28 mei vanaf 04.00 uur en duurt tot woensdag 29 mei 04.00 uur.
  • Diensten die op 28 mei na 23.00 uur (nachtdiensten) beginnen vallen niet onder de acties en dienen dus uitgereden te worden. Alle diensten die voor 23.00 uur beginnen kunnen meestaken en rijden dus niet uit.
  • Werkgevers hebben toegezegd dat er geen besmetwerk zal plaatsvinden. Uitzendkrachten mogen bijvoorbeeld niet worden ingezet op een andere dienst dan waarop ze stonden ingeroosterd.
  • Wanneer je staakt wordt er door de werkgever loon ingehouden, echter krijg je van de vakbond een stakingsuitkering.

Waarom voeren wij ook al weer actie?
Vakbonden zijn al maanden lang aan het onderhandelen met de politiek voor een beter en eerlijk pensioen. Een pensioen waar een ieder op een fatsoenlijke leeftijd van mag gaan genieten. Wat ons betreft hoeft de AOW-leeftijd ook niet verder te groeien. Deze is al te hard en snel gegroeid. De politiek wil er met praten alleen niet uitkomen. We zullen dus ook moeten laten zien dat het voor ons nu menens is. Dit willen we doen door op 28 mei echt een stevige vuist te maken binnen het Openbaar Vervoer.

Mocht je vragen hebben, laat het mij weten. Je kunt ook contact opnemen met de kaderleden van CNV Vakmensen. Ton Knoope (06 28 11 32 46) en Hans Stam (06 40 50 44 00) actieleiders Qbuzz Utrecht Stad. Nico Vogelpoel (06 54 99 27 54) en Adriaan van Woudenberg (06 42 75 35 78) actieleiders Qbuzz Streek.

Wij zien je graag op 28 mei om er een succesvolle actie van te maken voor een goed pensioen!

Job Marskamp
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 23 90 98 65
E: j.marskamp@cnvvakmensen.nl