Al het nieuws

Laatste dag OR- en GC verkiezingen KLM, stem nu!

Heb jij je stem al uitgebracht voor de OR- en GC verkiezingen? Dit kan nog tot vannacht 23.59 uur. Het is belangrijk dat KLM jouw werkomstandigheden goed regelt en naar jou en je collega's luistert. Door wie laat jij je vertegenwoordigen?
Het is belangrijk dat er mensen zijn die jou en jouw collega's vertegenwoordigen. Mensen die goed aanvoelen wat er speelt en snappen hoe ze moeten onderhandelen met werkgever. Deze mensen vind je in de ondernemingsraad (OR) en groepscommissies (GC).

Tot 23.50 uur vannacht kun jij je stem uitbrengen op kandidaten voor de OR, zowel in de kieskring van A&T als MSG-medewerkers, en groepscommissies om jou de komende drie jaar te vertegenwoordigen.

Wat doen deze mensen voor jou?

De OR regelt belangrijke zaken bedrijfsbreed, bijvoorbeeld op gebied van sociaal personeelsbeleid, veiligheid, gezondheid, welzijn en re-integratie.

De GC beslist mee over zaken als winter- en zomerschema’s, hotels en daggelden, werkbare omstandigheden aan boord, vluchtomlopen en schema’s; WRR; verzoekensysteem; werkmethodieken en materialen aan boord. GC-leden hebben elke maand overleg met de bedrijfsleiding over onderwerpen die hun betrekking hebben op hun specifieke achterban.

In de OR en GC zitten ook mensen van CNV Vakmensen. Waar staan zij eigenlijk voor?

CNV Vakmensen is de vakbond voor iedereen.

•    Geen wij/zij in het bedrijf, maar samen bouwen aan KLM
•    Geen politieke spelletjes, maar nuchter en betrouwbaar belangen behartigen

Meer weten over wat CNV doet in de Ondernemingsraad en Groepscommissie van KLM?

Bekijk de verkiezingspagina

Wil je CNV Vakmensen helpen? Deel de pagina met collega's die ook nog niet gestemd hebben!
En heb je al gestemd en ook nog eens op een kandidaat van CNV Vakmensen ? Dank voor je stem !