Al het nieuws

Korte overbruggings-cao Sodexo Facilitair

Voor het personeel vallend onder de cao Facilitair en Faciliterend van Sodexo is een korte overbruggings-cao afgesproken.

DIT BERICHT IS ALLEEN BESTEMD VOOR ONZE LEDEN BIJ SODEXO DIE VALLEN ONDER DE BEDRIJFS-CAO FACILITAIR EN FACILITEREND (EN DUS NIET ONDER DE CAO'S CATERING EN SCHOONMAAK)

Overbruggings-cao
Er is zoals jullie wellicht hebben meegekregen van alles gebeurt bij Sodexo sinds de cao facilitair en faciliterend is afgelopen (eind 2019). Allereerst de verhuizing van en sluiting van het hoofdkantoor, maar daarnaast ook de reorganisaties rond Unilever, de dramatische discussie rond overgang van onderneming rond het KLM-account, de moeizame situatie van Sodexo in Nederland en natuurlijk last but not least: De coronacrisis.

Half jaar
Bij zoveel onzekerheid hebben vakbonden en werkgever gemeend dat het nu even geen tijd is voor grote veranderingen op het cao-front maar voor een korte overbrugging. Daarom hebben onderhandelingsdelegaties van bonden (onderhandelaars en kaderleden) samen een afspraak gemaakt over een beperkte loonstijging (1% per 1-4 en 100 Euro eenmalig bruto) en een beperkte cao qua looptijd (van januari tot en met juni 2020) maar over daarnaast geen enkele inhoudelijke wijziging. Die loonstijging is niet geweldig, maar aangezien er dit half jaar, zoals je wellicht ook merkt aan de benzinepomp, niet echt een prijsstijging te merken is, leek het ons verstandig om hem wel te maken zodat je koopkracht op peil blijft.

Het komende half jaar zal vervolgens in het teken gaan staan van een nieuwe cao (en misschien nog wel belangrijker: een nieuw sociaal plan voor bij eventuele reorganisaties) waarin we je natuurlijk zullen vragen om je input als de onderhandelingen daarover van start gaan.

Vragen/opmerkingen/stemmen
Je kan je stem vóór deze cao als vakbondslid van CNV uitbrengen tot en met dinsdag 5 mei om 18 uur bij je onderhandelaar Michiel Wallaard via m.wallaard@cnvvakmensen.nl en 06-20471892. CNV wenst jullie de komende tijd veel sterkte en hopelijk kan ook bij Sodexo, waar momenteel veel werk stilligt, het werk binnen afzienbare tijd hervat worden. 

PS Het is voor de registratie van CNV nog niet helemaal helder te krijgen onder welke cao eenieder van de medewerkers valt. Daarom bij voorbaat excuses als je deze info hebt gekregen terwijl je niet onder de bedrijfs-cao Facilitair en Faciliterend valt.