Al het nieuws

Kappers nieuwsbrief

Alles over de toekomst van kappers -pensioen en de inzet van CNV Vakmensen. Een aanbieding van gratis webinar Haarlijn Celebration en een Black Friday tip staan in deze nieuwsbrief.

Kapperspensioen en de toekomst
Met je pensioen (uitgesteld loon) bouw je een buffertje op voor later. Maar waarom is het belangrijk om in een pensioenfonds te sparen voor later?

- De overheid maakt het mogelijk goedkoop fiscaal te sparen, dus dat is gunstig voor jou.
- De werkgever betaalt mee aan de pensioenpremie en als werknemer betaal je daardoor dus minder zelf.

Kappers en werkgevers betalen nu in verhouding minder aan jouw pensioen dan dat dit gebeurt in andere bedrijfstakken (zorg, horeca, detailhandel en schoonmaak). Dit betekent dat je in de toekomst dus minder pensioen zult krijgen dan wat de werknemers in andere branches gemiddeld gaan krijgen.

Onze inzet
De laatste jaren lees je regelmatig over de pensioenen en over dat die pensioenen het moeilijk hebben. In het voorjaar zijn dat er landelijke afspraken ( pensioenakkoord ) waren gemaakt en dat er de komende jaren nieuwe pensioenregels worden gerealiseerd. Wil je meer weten over het pensioenakkoord, klik hier https://bit.ly/3pRWSr9

CNV Vakmensen zal in gesprekken met de ANKO moeten bespreken hoe wij in de kapers branche, binnen die nieuwe regels, het pensioen voor jou vormgeven en hoeveel de werkgever moet bijdragen aan jouw pensioen.
Er bestaat geen twijfel over. Nederland maar ook ver daarbuiten vindt sparen voor later zeer belangrijk. Wanneer je met pensioen gaat, ben je in de meeste gevallen nog gezond en kan en wil je nog van alles doen.
CNV Vakmensen zal zich blijven inzetten voor goed en betaalbaar pensioen en ook zullen we kritisch zijn over ( uitvoerings) kosten. Heb je vragen of opmerking over onze inzet laat het mij weten en stuur mij een e-mail.

Speciale feestdagen editie: Haarmodelijn Celebration!
Wil jij inspiratie en tips over de nieuwste haartrends om de feestdagen tegemoet te gaan? Schrijf je dan in voor de unieke lancering van onze Haarmodelijn editie "Celebration". De nieuwste trends met een feestelijk tintje. Speciaal voor de uitbundige glamourlook brengen we nieuwe vaktechnische filmpjes, marketing tips en nog veel meer om de komende feestdagen tot een succes te maken.Locatie
: Achter je computer / telefoon / IPad
Datum: maandag 30 november 2020
Tijd:  20.00 uur
Prijs: GRATIS (mede mogelijk gemaakt door  CNV Vakmesnsen)

Reserveer 30 november, 20.00 uur in je agenda en schrijf je snel in via: https://marketinggeneration.webinargeek.com/haarmodelijn-celebration

BLack Friday
Aanstaande vrijdag is het Black Friday. Een uit Amerika overgewaaid fenomeen, dat aardig grond krijgt in Nederland. Als je vrij bent op die dag en van plan was om je geld flink te laten rollen, loop dan even naar het Jaarbeursplein. Daar opent CNV Internationaal de nieuwe ‘Eerlijke kledingroute’ in Utrecht. Utrecht kent veel eerlijke winkels waar je met een gerust hart je kleding kunt kopen. Kleding die niet onder barre omstandigheden is gemaakt. Zoals je wellicht weet, hebben veel kledingmaaksters te maken met geweld, discriminatie, seksuele intimidatie en lage lonen. Wil jij ook dat dit stopt? Check dan ook even op Alles heeft z’n prijs, een pagina van Internationaal voor meer informatie. Je vindt er ook een lijst met duurzame ondernemers.

Willem Kruithof
bestuurder CNV Vakmensen
M : 06 - 5160 1998
E : w.kruithof@cnvvakmensen.nl