Al het nieuws

Instemming voor nieuwe cao Grh. in Textiel en aanverwante producten

Een meerderheid van de leden van CNV Vakmensen die werkzaam zijn in de Groothandel voor Textiel en aanverwante producten hebben ingestemd met het onderhandelingsresultaat voor de nieuwe cao.

Reacties van leden:
Het loonbod van werkgevers vonden enkele leden mager, zeker in bedrjven waar men weinig van de Corona maatregelen heeft gemerkt. Maar er zijn ook bedrijven waar het wél een stuk minder ging. De leden daar vinden de loonsverhoging ook aan de magere kant maar tonen, gelet op de omstandigheden, meer begrip. De reacties van leden van de andere vakorganisaties waren doorgaans hetzelfde maar ook daar is in meerderheid ingestemd met dit onderhandelingsresultaat.

Sector-cao:
Dit is het beeld wat bij een sector-cao kan ontstaan. Er zullen altijd bedrijven zijn die het beter doen dan andere en daarom zal je ook nooit iedere medewerker tevreden kunnen stellen. Nu is dit een zogenoemde minimum cao. Dat betekent o.m. dat van de cao mag worden afgeweken als dat in het voordeel van de werknemer is. Zo mag een werkgever het personeel bijvoorbeeld extra verlof of meer salaris geven dan in de cao vermeld is.

Toekomst:
Hoe dan ook, een meerderheid van de uitgebrachte stemmen geeft akkoord en dat is leidend. Eén van de afspraken is dat we gedurende de looptijd van deze cao een analyse laten uitvoeren naar werktijden, arbeidsduur en toeslagen. Dat zijn belangrijke thema’s voor werknemers en de uitkomst wordt meegenomen in de onderhandelingen voor de cao vanaf 1 juli 2023. Als je in zo'n werkgroep wilt meedenken en praten laat dat dan weten! In de cao is geregeld dat daarvoor vakbondsverlof kan worden aangevraagd.
We houden de leden in die tussentijd natuurlijk op de hoogte van de vorderingen. 

Vragen of opmerkingen?
Voor vragen of opmerkingen kan je terecht bij Arie Kasper, jouw onderhandelaar in deze sector. Zijn emailadres is: a.kasper@cnvvakmensen.nl of bel 06-13208402. Maar je kunt ook online vragen stellen -en meepraten- over jouw werk en de cao waar jij onder valt. Ga hiervoor naar ons online platform: https://www.jeachterban.nl/groothandels/ Daar ontmoet je leden en niet leden en we proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op vragen uit jouw werksituatie.