Impasse aan pensioentafel VLEP dreigt

Maandag 28 november hebben wij samen met werkgevers richtinggevende besluiten genomen over de inrichting van één nieuwe pensioenregeling voor Vlees, Vleeswaren, Gemaksvoeding en Pluimveevlees (VLEP). Op één onderdeel blijven wij principieel met werkgevers verschillen: het nabestaandenpensioen. Daardoor dreigt een impasse. Stilstand dus, dat wij absoluut ongewenst vinden.

Gezamenlijke nieuwsbrief CNV Vakmensen en FNV Voedingsindustrie
Bovenstaande tekst tref je ook aan in een gezamenlijke nieuwsbrief van beide vakbonden. Daarin is een korte historische schets opgenomen, een beschrijving van de impasse, een wijziging van het loonbegrip, aanwending 1% herstelpremie voor verhoging opbouwpercentage in 2023 en een korte samenvatting. Voor de inhoud verwijzen wij gemakshalve naar bijgaande nieuwsbrief van CNV Vakmensen en FNV Voedingsindustrie.

Reageren is prima
Wij kunnen ons voorstellen dat je over de gezamenlijke nieuwsbrief vragen hebt. Of daarover opmerkingen wilt maken. Mogelijk zelfs ideeën of suggesties hebt. Reageren is dan ook prima. Dat kan via een e-mail, sms, whatsapp of gewoon door ons te bellen.

Peter de Ridder (bestuurder Vlees, Vleeswaren en Gemaksvoeding)
E p.deridder@cnvvakmensen.nl / M (06) 5160 1997

Emiel Peper (bestuurder Pluimveevlees)
E aem.peper@cnvvakmensen.nl / M (06) 2343 2081

Downloads