Hellema voert wijzigingen door zonder akkoord

Met verbazing hebben we vernomen dat jullie als Hellema-werknemers een brief van werkgever hebben ontvangen waarin staat dat men -ondanks dat er geen instemming van de OR is verkregen en ondanks dat er geen akkoord is bereikt met vakbonden- overgaat tot doorvoeren van de wijzigingen per 1 mei 2020.

Er wordt niet naar jullie geluisterd
Hellema vond het niet nodig om vakbonden een reactie te sturen. Deze reactie hebben wij van jullie moeten vernemen. Kortom: er wordt naar jullie als medewerkers niet geluisterd. Het maakt Hellema niet uit dat bijna alle medewerkers tegen de plannen zijn. En er wordt niet geluisterd naar het personeel of zij nu wel of niet vertegenwoordigd worden door de OR of hun vakbond. Dit is ongehoord!

Actie door de OR
De OR laat zich bijstaan door een extern adviseur en zal zelf actie ondernemen richting Hellema. Zoals eerder aangegeven gaat de OR over wijzigingen en werktijden en roosters.

Actie door de vakbonden
De vakbonden CNV Vakmensen en FNV Voedingsindustrie blijven gezamenlijk optrekken en gaan nu een juridisch traject in. Er rest ons immers niets anders dan deze juridische weg te bewandelen met betrekking tot het arbeidsvoorwaardelijke deel. Onze advocaten zullen contact leggen met Hellema.

Wij houden jullie natuurlijk van het verloop hiervan op de hoogte!
Mede namens Eric Brouwer, FNV Voedingsindustrie
Linda Slagter, bestuurder CNV Vakmensen
E l.slagter@cnvvakmensen.nl
M 06 5160 2037