Grote verwarring rond faillissement SecurCash

De verwarring over de toekomst van SecurCash is compleet. Na de domper van gisterochtend, op de eerste werkdag van het jaar, kregen we vanmiddag tot onze verbazing te horen dat de rechtbank de faillissementsaanvraag heeft afgewezen.
Dit is wel een heel bijzondere gang van zaken. Er waren al curatoren aangesteld om het faillissement in goede banen te leiden en een doorstart mogelijk te maken. We hebben als vakbonden vanmiddag uitgebreid met de curatoren gesproken. Daarbij hebben we uiteraard aandacht gevraagd voor het belang van een doorstart en het behoud van zoveel mogelijk banen.
 
Geen ontslagbrief
 
Op de weg terug naar huis kreeg ik opeens het bericht – van een journalist van De Telegraaf nota bene – dat de rechtbank het faillissement heeft afgewezen. Heel bizar. Dat betekent dat jullie morgen géén ontslagbrief krijgen, zoals de bedoeling was. SecurCash bestaat gewoon nog en het werk gaat voorlopig gewoon door. Nou ja, wat heet gewoon. 
 
Hoe nu verder?
 
Er is veel verwarring op dit moment. Hoe gaat het nu verder? Dat SecurCash er niet goed voor staat, is wel duidelijk. Nu het faillissement is afgewezen, zijn de problemen nog niet voorbij. We zullen er alles aan doen om zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen van SecurCash.
 
We houden je op de hoogte! En als je vragen hebt, laat het me weten.
 
Peter de Ridder
Onderhandelaar CNV Vakmensen
M: 06 51 60 19 97
E: p.deridder@cnvvakmensen.nl